發新話題

泳池都浸死人?d救生員呢

泳池都浸死人?d救生員呢

女子溺斃當局強調盡力拯救
(明報)9月3日 星期三 21:15
一名41歲婦人今早在將軍澳    泳池訓練池溺斃,康文署    強調已即時拯救,並已向死者家屬致以深切慰問。

康文署說,根據將軍澳游泳池報告,今早約8時47分,在訓練池更台上當值的救生員發現池內有一名女子客在深約1.2米的水中浮沉。同時間,池中一名泳客亦向該救生員示意該女子可能需要協助。

聲明稱,該救生員即時離開更台到池邊與其他救生員合力把女子拯救到池面,並聯同其他五名救生員為她提供急救。泳池主管亦即時召喚救護車。救護車在上午九時將女泳客送往將軍澳醫院    ,泳池職員亦隨救護車到醫院,以了解情況。

署方稱,在上午九時四十六分從醫院得知有關泳客已證實死亡。其後,泳池職員向死者家屬致以深切慰問。

康文署強調,在事件發生時,訓練池有一名救生員在更台上當值。有關救生員在發現女泳客有不尋常情況已即時進行拯救行動。將軍澳游泳池訓練池水深0.9至最深1.2米,訓練池更台上當值救生員可以看到池的全部位置。
尊重人格, 請勿抄習

好淺炸喎.....

1.2米.........

可能有其他病?
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

好似佢係水底練閉氣出事

回復 5# 的帖子

我諗佢係無爭扎... 唔係d 救生員點會睇唔到~~
係更亭咁悶, 點都會周圍望啦~~

過左7月啦喎......

引用:
原帖由 里安 於 4-9-2008 14:07 發表
過左7月啦喎......
你估牛頭馬臉真係好得閒上網?

引用:
原帖由 louisli 於 4-9-2008 16:23 發表

你估牛頭馬臉真係好得閒上網?
呢D真係叫枉死......

回復 5# 的帖子

練閉氣都死得

引用:
原帖由 sunny2014 於 5-9-2008 18:44 發表
練閉氣都死得
頂硬上咪.........

我今日去游水....
見好多人都坐o向水底練閉氣......

PS: 全部都係男仔

回復 12# 的帖子

咁個D係擺明係下面睇風景啦

都幾....冤枉=(
玩還玩 游水真係要小心D
照顧小朋友要格外留神
自己一個都要量力而為....
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 里安 於 5-9-2008 18:58 發表

頂硬上咪.........
己有實驗証實過自己忍住唔呼吸係唔可以自殺

我同上面一位想法一樣,個人自己有病,唔係潛水死

發新話題