發新話題

[認真] 有無朋友睇左牛肉飯店片段

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 12-9-2008 23:30 發表

我都知過十六.... 問題係過唔過十八嘛,
如果十八都未過就可以判得重d

有無特別味道?
我次次都食三文魚蟹子 唔會有事掛  
除非d蟹子..........

不過果間得d 呀嬸呀姐多
所以得一兩個員工「望得上眼」
有個幾似..........
但4眼淫賊我就未見過

好彩我暑假期間無食

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 02:54 發表

衰十一還衰十一
強姦還強姦

而家應該淨係得老強
入到去都係死罪,冇分別=3="

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 02:54 發表

衰十一還衰十一
強姦還強姦

而家應該淨係得老強
係囉....如果條女夠16....男主角最多都係衰老強....
唔係架咩??

引用:
原帖由 101653 於 13-9-2008 03:25 發表

係囉....如果條女夠16....男主角最多都係衰老強....
唔係架咩??
你岩, sorry, 我記錯左

根據《刑事罪行條例》第124條,任何男子與一名16歲以下的女童非法性交,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

根據《刑事罪行條例》第127條的「拐帶年齡在18歲以下的未婚女童為使她與人性交」條,任何人將一名年齡在18歲以下的未婚女童,在違反其父母或監護人的意願的情況下,從其父母或監護人的管有下帶走,意圖使她與多名或某一名男子非法性交,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁7年。

條仔未夠18係唔入男童院就算架?

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2008 23:14 發表

唔係掛
我食左成年
好味道嗎?........

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 13-9-2008 10:59 發表
條仔未夠18係唔入男童院就算架?
張單野hold住先x!!
等佢地過埋18歲生日先再判

引用:
原帖由 紗夢 於 13-9-2008 12:07 發表

張單野hold住先x!!
等佢地過埋18歲生日先再判
今日睇生果報話官判定肯定要收監

2學生1店員控姦吉野家員工

【明報專訊】近日手機及互聯網流傳一段食肆女員工疑似被兩名男員工強姦的短片,商業罪案調查科    接報後迅速拘捕3名16至19歲學生及店務助理,案件昨日在沙田    裁判法院提堂,3人同被控強姦罪,控方指眾被告認識女事主,並已掌握有力證據,日內會把報案人和眾被告的手提電話,以及被告的電腦送往檢驗。

控方掌有力證據 3人還押

裁判官指控罪嚴重,案件押後至10月10日審理,等候律政司    意見和警方進一步調查,眾被告還押監房看管。3名被告分別為何嘉杰(17歲)、馬浩芹(16歲)及李孝忠(19歲),控罪指他們於今年4月某日,在一間吉野家店內強姦一名女子,他們沒有申請保釋。

吉野家發言人強調對員工有嚴格要求,將撥備100萬元加強保安系統及員工培訓,設立熱線紓緩員工情緒及提供協助。

3名被告昨在庭上表現平靜,3人均蓄短髮,打扮與時下青年無異。何嘉杰架着白色粗框眼鏡,身形明顯比其餘被告高,馬浩芹架黑色粗框眼鏡,二人均報稱為學生;李孝忠報稱任店務助理,穿綠白間條汗衫出庭。何及李由當值律師代表,馬則聘用私人律師。

控方要求把案件押後,反對被告保釋,又指案情嚴重及掌握有力證據,被告很大可能罪成及被判監禁,故認為他們極有可能棄保潛逃,加上3人認識受害人,若獲准保釋,有可能會騷擾證人。

【案件編號:STCC6333/08】

"玩"得你哋咁開心呀嗱

其實唔需要hold到18先,判嚴重罪行未夠18都在可收監!!

回復 144# 的帖子

抵死啦!
最好到時入監後被倉友案件重演

警方今次都算快啦

何及李由當值律師代表,馬則聘用私人律師。

有$仔??

引用:
原帖由 golliwog19 於 13-9-2008 12:44 發表
何及李由當值律師代表,馬則聘用私人律師。

有$仔??
有$都無用.....好難打得甩........最多都是改控較輕的罪名.....

引用:
原帖由 peter195 於 13-9-2008 13:10 發表

有$都無用.....好難打得甩........最多都是改控較輕的罪名.....
"證物"全港好多人都有

發新話題