22 12
發新話題

[認真] 有無朋友睇左牛肉飯店片段

引用:
原帖由 Royal_9413 於 12-9-2008 17:09 發表

新聞話唔係囉
攪到個個都以為係atm....我以前成日o向o個間食.....嚇死我....
引用:
原帖由 10_david 於 12-9-2008 17:53 發表
新聞話警察有好強力o既證據入佢地3條友, 所以反對保釋。睇o黎佢地都凍過水...
抵死啦! 登佢地老豆老母慘!
btw, 邊樹新聞話? 我睇電視都唔見有佈過.......
引用:
原帖由 ea4101 於 12-9-2008 18:11 發表
新聞話有兩個係未夠十八歲的...
16, 17, 19嘛, 問題係條女幾歲? 到依家都無咩講佢o既?

引用:
原帖由 ranger_hk 於 12-9-2008 23:10 發表
通常因為要保護受害人,警方都唔會公佈受害人姓名年齡等資料!
再者可以返工點都過16啦 !
我都知過十六.... 問題係過唔過十八嘛,
如果十八都未過就可以判得重d
引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2008 23:14 發表

唔係掛
我食左成年
有無特別味道?

引用:
原帖由 101653 於 13-9-2008 03:25 發表

係囉....如果條女夠16....男主角最多都係衰老強....
唔係架咩??
你岩, sorry, 我記錯左

根據《刑事罪行條例》第124條,任何男子與一名16歲以下的女童非法性交,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

根據《刑事罪行條例》第127條的「拐帶年齡在18歲以下的未婚女童為使她與人性交」條,任何人將一名年齡在18歲以下的未婚女童,在違反其父母或監護人的意願的情況下,從其父母或監護人的管有下帶走,意圖使她與多名或某一名男子非法性交,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁7年。

如果唔收幾年監, 點平息民忿?
到時香港暴動都似!

引用:
原帖由 sunny2014 於 13-9-2008 23:00 發表
老強最高唔係終身監禁咩
講係咁講o者 過十年已經叫做好重....

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 14-9-2008 00:23 發表

我記得果到有條女係差唔多樣
我睇報紙話段片係四月時拍嫁喎

引用:
原帖由 meko 於 16-9-2008 18:00 發表
大學生被當強姦犯喊冤報警

吉野家案疑犯資料 討論區新聞網報章轉貼         2008年9月14日
廣 告

【明報專訊】吉野家強姦案中3名疑犯已被送上法庭,但網民對於案件的討論已達失控地步,有人更發起「起底」大行 ...
好慘喎.....

22 12
發新話題