發新話題

而家有d消費者係傻定係瘋

引用:
原帖由 亞延 於 11-9-2008 13:15 發表
小弟做電玩零售都做左都三,四年,自問做左一段時間我D EQ都好忍客
客人:我想黎買psp配件架,想問你有無鏡頭賣
亞延:斷左貨無晒喇wo.....
客人:係呀....幾多萬象數架
亞延:300,不過要都可以留電話幫你搵下(之後佢開 ...
各行有各行既趣(怪)事

好似我係ikea做
客人A: 慳電膽係唔係好慳嫁
我  :

我做緊野 要上梯 之後.....
客人B: 先生 條梯係幾樓有得買
我  :

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-9-2008 16:23 發表

各行有各行既趣(怪)事

好似我係ikea做
客人A: 慳電膽係唔係好慳嫁
我  :

我做緊野 要上梯 之後.....
客人B: 先生 條梯係幾樓有得買
我  :
其實應該集所有零售業既大成出本笑話集...應該幾好銷路

哈哈 香港人壓力大阿~=p
所以平日大家做消費者既時候 好好地對待其他人喇~
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

我睇哂成個post 直頭覺得自己聽緊軟硬整古電話咁XDDDDD
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

一般而言,有d著西裝的覺得自己收入多係大爺,自以為是,呢d 木咀同佢做得成生意,收o個份錢都係受氣錢多
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

難為我成日受氣,但係又唔係收佢地錢呢....
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

有米延,咁你都忍到,有前途!
你我夜空中約定了,記住......

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 11-9-2008 23:33 發表
一般而言,有d著西裝的覺得自己收入多係大爺,自以為是,呢d 木咀同佢做得成生意,收o個份錢都係受氣錢多
咧d係咪叫憎人富貴呢? 你都幾 "一視同仁"喎....
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 12-9-2008 07:51 發表

咧d係咪叫憎人富貴呢? 你都幾 "一視同仁"喎....
睇清楚d 我係打'有d著西裝'唔係一支竹篙打一船人,除非你對號入座je
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

女客人:依件貨有無折伽?
我    :唔好意思呀,依件貨無折頭伽..
女客人:咁姐係實價$xx蚊?
我    :係呀小姐,
女客人:唔係喎,頭先我係樓下見倒$xx蚊炸喎?
我    :唔好意思呀,人地鋪頭做倒咁既價但...(未講完)
女客人:你有無搞錯呀,你覺唔覺得你好過份呀!(燥哂度咁鬧)
女客人:你知唔知醜伽?你同我好好反醒下啦!(目怒凶光,邊鬧邊走)
我    : 真係唔好意思喇

引用:
原帖由 紗夢 於 12-9-2008 13:42 發表
女客人:依件貨有無折伽?
我    :唔好意思呀,依件貨無折頭伽..
女客人:咁姐係實價$xx蚊?
我    :係呀小姐,
女客人:唔係喎,頭先我係樓下見倒$xx蚊炸喎?
我    :唔好意思呀,人地鋪頭做倒咁既價但...(未講完)
女客 ...
我另一半試過有個客剪衫牌隔左兩個月返黎先話唔岩著
之後佢公司緊係唔換啦....轉個頭個客拆晒天又要報警又死都唔走
所以話部份香港消費者好多時都展露又傻又天真既一面人睇

聽完你咁講0怪得似前d 它母唔中意自己d仔女打機啦

d人係咪弱智ga....

引用:
原帖由 Boniface 於 12-9-2008 15:14 發表
d人係咪弱智ga....
其實係super kai...............
我的雀雀..............................Orz

我自己果度都見過唔少啦....

發新話題