發新話題

而家有d消費者係傻定係瘋

引用:
原帖由 亞延 於 11-9-2008 17:23 發表

其實應該集所有零售業既大成出本笑話集...應該幾好銷路
通常9成都係妙問妙答

我諗起.......
客人A : 先生先生你係唔係係到做
我  : 係 有咩幫到你
客人A : 無 想得個知字姐
我  :

有時真係比佢地吹到啤啤聲

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 03:03 發表

通常9成都係妙問妙答

我諗起.......
客人A : 先生先生你係唔係係到做
我  : 係 有咩幫到你
客人A : 無 想得個知字姐
我  :
...
...
你 : 先生先生你係唔係幫襯
客人 : 唔係 有咩問題
你 : 無 想得個知字姐
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 d@2007 於 13-9-2008 16:27 發表

...
你 : 先生先生你係唔係幫襯
客人 : 唔係 有咩問題
你 : 無 想得個知字姐
因為我件衫同一般黃衫D職員唔同
日日都有人咁問

唔知係咪我好彩...我做咁耐...無咩game友玩野~
得d內地顧客...同mk潮童出過笑話~

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-9-2008 16:23 發表

各行有各行既趣(怪)事

好似我係ikea做
客人A: 慳電膽係唔係好慳嫁
我  :

我做緊野 要上梯 之後.....
客人B: 先生 條梯係幾樓有得買
我  :
師兄, 你係邊間舖嫁?

...以前仲在鎗街做果時都大把呢D人........
有人搵孖葉,有人搵麻煩鎗,電鎗,水炮....
最最最頂係有一次...一個同魯芬差唔多既"女子"入黎
佢:你地有冇防狼器賣架
我:冇WOR,我地係得玩具鎗
佢:有冇搞X錯,成條街都冇,你地點X樣搞架,呢D咁常賣既野都唔入
我:你都唔洗用架啦,我地咪唔入LO!
佢:你講咩X野下?!
我:我話你都唔洗用,我地係冇架啦,咁你地點?
佢之後塊面又紅又黑,好嬲咁走了

引用:
原帖由 christopher 於 13-9-2008 22:23 發表
唔知係咪我好彩...我做咁耐...無咩game友玩野~
得d內地顧客...同mk潮童出過笑話~
你做既時間短,日子少,做耐D先講,大把好笑野,令你笑不得,插不下

引用:
原帖由 mujiadam 於 15-9-2008 13:46 發表
佢:有冇搞X錯,成條街都冇 ...
妙問加妙答

回復 37# 的帖子

佢都話成條街都無 佢唔覺有問題咩??

引用:
原帖由 ranger_hk 於 15-9-2008 15:27 發表
佢都話成條街都無 佢唔覺有問題咩??
我點知佢
佢仲要係果D唔係發出聲果隻,係要"胡椒噴霧"果種

師兄們多D分享吧!

引用:
原帖由 mujiadam 於 15-9-2008 13:46 發表
呢個topic咁多個post,最型係你喇!
真係好似出左一口氣咁~

引用:
可能佢放蛇呢

我o個陣賣衫, 樓上係gym...
做gym既apparel 都係好好好貼身.. 就算同一牌子, 唔同款都要試一試
有次有個外籍女客人一黎到就咁拎起件衫話要買. 咁唔通我地唔俾佢買咩...
買完佢就拎左件衫上樓上...
過左一陣, 佢拎住o個件衫, 濕到滴晒水咁話o係樓上試過唔岩著想refund.
我地一定唔俾啦, 佢話不如exchange
change佢個頭. 擺明就係佢冇帶衫諗住買件著完換...
我地話張單寫明著過唔換得 (唔好同我講佢唔知點解濕, 就算佢冇著過, 濕左都唔換得啦)
一路佢都用d不屑既眼光同我地講...
最funny係佢臨走拋低左句 "you are so ridiculous"

呢度係香港囉... 唔係唔剪牌就有得換...

客: 呢件有冇細碼呀?
我: 冇呀, 呢年得番大碼咋
客: 咁有冇細件dga?
我: 我地淨係得番大碼咋, 其他碼都冇晒啦.
客: 咁中碼有冇?
我: 真係得番大碼咋...

唔通... 問多幾次就會有貨?

發新話題