16 12
發新話題

英國一位漁民日前在英吉利海峽捕到了一隻長92釐米

英國一位漁民日前在英吉利海峽捕到了一隻長92釐米

英國一位漁民日前在英吉利海峽捕到了一隻長92釐米、重達10斤的巨大龍蝦,其身體呈亮藍色,兩隻鮮紅的大螯足足有45釐米長。這只大龍蝦足夠10多個人飽餐一頓。

捕捉到這只龍蝦的漁民叫約翰,他在英吉利海峽艾地斯東礁石處發現了這只龍蝦,並給它起名叫「艾迪」。艾迪的個頭是普通龍蝦的4倍多,年齡估計在70歲左右。艾迪如此之大,足夠10多個人美美的吃上一頓。但是約翰最終還是捨不得,將它捐贈給了英格蘭西南康沃爾郡的紐奎藍礁水族館,讓它更好地生活。

我見佢個夾......比佢夾一野......

ms去河邊吧啤一啤都見到隻龍蝦孫4寸左右
尊重人格, 請勿抄習

到時要同隻手指講88

點解第一張同第二張唔同色??

咁大隻
海洋世界真係神奇

70歲?????!!!!!!!!!!!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

好想食左佢

同類呀!

一隻經歷過二戰的龍蝦
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

八卦一問,龍蝦既壽命有幾長?

BY甜甜
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-9-2008 11:38 發表
八卦一問,龍蝦既壽命有幾長?

BY甜甜
同人有得比

引用:
原帖由 阿明 於 12-9-2008 23:02 發表
點解第一張同第二張唔同色??
根本唔係同一隻................你睇下隻鉗的角都唔同...................

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2008 17:26 發表
一隻經歷過二戰的龍蝦
radiation affected??

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2008 17:26 發表
一隻經歷過二戰的龍蝦
咁型!!!

再諗多層,俾你都唔敢食
咁多年,都唔知隻野有幾多重金屬

16 12
發新話題