發新話題

英軍 24 HOUR RATION

引用:
原帖由 Nelson 於 5-3-2007 15:47 發表
之前睇報紙講話會加入咖哩飯 14692有無入到呢隻貨呀?
冇咖哩飯.......
本來無一物, 何處惹塵埃

今朝xx痕, 開咗包oatmeal block同埋包rice pudding嚟試.....
oatmeal block = 燕麥餅
rice pudding = ........唔識形容咩樣, 自己睇相

塊餅...好好口感, 幾好味添
個rice pudding.....睇唔出原來都好好食

引用:
原帖由 14692 於 6-3-2007 10:44 發表
今朝xx痕, 開咗包oatmeal block同埋包rice pudding嚟試.....
oatmeal block = 燕麥餅
rice pudding = ........唔識形容咩樣, 自己睇相

塊餅...好好口感, 幾好味添
個rice puddin ...
哇,個rice pudding 真係睇落唔多開胃

引用:
原帖由 louisli 於 6-3-2007 10:58 發表

哇,個rice pudding 真係睇落唔多開胃
但係食落好正

引用:
原帖由 14692 於 6-3-2007 11:03 發表

但係食落好正
咁似粥既
Never Forget

rice pudding =甜粥
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

話時話,MRE重有無得賣!?

引用:
原帖由 追逐者 於 6-3-2007 12:46 發表
網上訂...

搵埋佢地.....就成set....

引用:
原帖由 14692 於 6-3-2007 14:19 發表
搵埋佢地.....就成set....

石蠟爐和MessTin
我床下底有個石蠟爐... ...

一粒石蠟剛剛可煮一個麵

引用:
原帖由 B20_hk 於 6-3-2007 12:35 發表

石蠟爐和MessTin
我床下底有個石蠟爐... ...

一粒石蠟剛剛可煮一個麵
小心石蠟有毒 記得洗手
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 追逐者 於 6-3-2007 12:46 發表
有!灣仔晨"風"多數有...

引用:
原帖由 MF 於 6-3-2007 20:45 發表

小心石蠟有毒 記得洗手
Thanks

去Camp時用
都唔理咁多...

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 5-3-2007 15:05 發表

有得揮!? Sorry, 係無得揮!!!:x

英軍既 Ration System 歷史耐過 MRE 好多好多! 菜單亦精彩過MRE好多.
現在就唔知,以前華記老防嗰啲就超難食
卄四味除了餅乾,公仔麵和罐頭咖哩雞外就無嘢好食
只有鬼佬覺得好食
最記得"牛肉茶"   

牛肉茶先正

發新話題