發新話題

終於都落左坑...

我果部變左磚!!! 又要囉去整!!!

引用:
原帖由 華田 於 23-9-2008 23:50 發表

應該係我聽錯....
但係唔知apple 機用shure 110 既效果會係點呢
唔係好識耳塞呢d,見d人講煲耳塞都幾日就真係呆左
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-9-2008 00:52 發表

唔係好識耳塞呢d,見d人講煲耳塞都幾日就真係呆左
乜耳筒插ipod都唔會好左ga la~ 插耳擴就話je~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-9-2008 00:38 發表

即時有興趣! 反正都想買mp3!
我都打算買~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

ipod用太靚的耳塞 = 浪費

對音質有要求的人,大多數唔會選擇ipod

引用:
原帖由 路比 於 24-9-2008 09:57 發表
ipod用太靚的耳塞 = 浪費

對音質有要求的人,大多數唔會選擇ipod
會揀咩? Creative既Zen 會唔會好d? 我而家係度諗緊...

回復 36# 的帖子

我有同事係"音質人" 見佢用緊iaudio 仲要用FLAC file 用大牛龜耳筒
用佢個耳筒插我部iphone 聽同一首歌由itunes轉出黎的AAC file 差9倍

我已經係唔多識聽野o既人黎架啦,都好明顯分到多好多細節

不過又有另一個fd,做錄音工作的,用ipod+原裝耳筒,我問佢,佢話行出街聽o既時候,用幾貴o既都係聽唔到靚聲架啦
仲話用得mp3呢類野就唔好有要求,要靚不如聽cd

引用:
原帖由 路比 於 24-9-2008 11:01 發表
我有同事係"音質人" 見佢用緊iaudio 仲要用FLAC file 用大牛龜耳筒
用佢個耳筒插我部iphone 聽同一首歌由itunes轉出黎的AAC file 差9倍

不過又有另一個 ...
ok wor...iaudio,可以播flac...

引用:
原帖由 路比 於 22-9-2008 16:00 發表

我呢個方法只係for用由電腦拎出iphone影的相

如果你想入相去部iphone,就要用返itune

第3方軟件就係所有非跟機,自行安裝的軟件
我有:電話簿分組,來電fire wall,錄音,拍片,字典,ebook,中文輸入,電池資訊,仲有 ...
師兄~睇黎我要問你多D野...
ADD你MSN可以嗎?
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 路比 於 24-9-2008 11:01 發表

不過又有另一個 ...
說真的...apple d音質真係一般...如果用shure ge...唔駛用到3以上(se310, e3c...etc)
因為你只係晒錢~
我個人都係用緊se210...
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

講得岩,mp3棟音質真係好極有限,想靘聲,用番cd啦

其實用左成年既2G版IPHONE
上左1個鐘網都未虐過hang 機
只係個鈴聲唔夠大

by 甜甜
鵰。豹。狸。獅。狒

如果真係要玩靚聲係要係屋企玩,玩機仔只可以玩功能,如果係老一輩前輩就會話"你話cd靚聲咩,我覺得黑膠碟最好",有d人會為左要超越cd音色極限所以係喇叭上做唔小工夫,例如買隻幾千蚊喇叭只係為左佢個木箱同喇叭玉,會拆開隻喇叭自己換吸音棉,拆左個兩粒電容或者個小型分音器自己換套靚小小的分音器落去.
有一個笑話可以同大家分享,"邊隻係靚耳筒?邊隻耳筒裡面有分音器咪係靚耳筒囉!"
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 zachary 於 24-9-2008 11:27 發表

師兄~睇黎我要問你多D野...
ADD你MSN可以嗎?
可以pm問都得o既,我比個網頁你,睇完應該可以解決你好多問題
iphone使用者指南
引用:
原帖由 westdog 於 24-9-2008 13:56 發表
如果真係要玩靚聲係要係屋企玩,玩機仔只可以玩功能,如果係老一輩前輩就會話"你話cd靚聲咩,我覺得黑膠碟最好",有d人會為左要超越cd音色極限所以係喇叭上做唔小工夫,例如買隻幾千蚊喇叭只係為左佢個木箱同喇叭玉,會拆開 ...
要用得分音器o既,ja係都有2個單元啦,果d頂級野黎架

呢度有冇人聽開APE/flac format?

發新話題