發新話題

3年學生 生活 好難過

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 23-9-2008 20:19 發表
e...我都係珠寶業做緊喎..
做sale??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我讀緊pre asso
不知幾想反中學讀書

補習補下英文啦不如~ =)
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

其實我都系摸索中
睇下邊種 工種 岩我

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 23-9-2008 20:21 發表

做sale??
at office XDDDD

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 23-9-2008 21:29 發表

at office XDDDD
邊間??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

小六都有人請,
幾錢和做乜啫?

讀多些書唔等於一定可以揾大錢和有前途
但機會一定多過唔讀書

英文沒捷徑一定要努力

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 23-9-2008 21:29 發表

邊間??
小公司而己...

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 18:57 發表
返左 ive 2星期 =.= 英文好難....

珠寶呢科好難唉....好多名詞唔識 英文阿SIR講野  又明D唔明D...

點算好

有冇咩方法可以快D提升英文水平
我同您差唔多... 但我果科要95% 出席率 + 考試75% 先合格

引用:
原帖由 ACYY 於 23-9-2008 21:59 發表

我同您差唔多... 但我果科要95% 出席率 + 考試75% 先合格
同病相連    要多d記 生字先得啦

其實有咩要讀架....???

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 23-9-2008 22:21 發表
其實有咩要讀架....???
你指珠寶定係佢d英文科o個d野??

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 22:18 發表

同病相連    要多d記 生字先得啦
您地珠寶都要咁高要求

引用:
原帖由 ACYY 於 23-9-2008 22:48 發表

您地珠寶都要咁高要求
我唔知佢係英文科d 野,定係珠寶物料o個d,每個學科都有佢一d 獨有的terms

其實係珠寶咩野

發新話題