30 12
發新話題

股市vs銀行vs馬會vs月餅罐

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 03:23 發表

QDII就出左台,不過係所謂的港股直通車無左影je,而家外面咁樣,中央都唔會比d 小股民掟錢落海la,到時真係d人排隊上上海明珠塔度跳

中移動呢d死左一間通訊比起中國銀行股死的問題係細好多,有咩事,救都救中國銀行股 ...
你睇清楚咩叫QDII先啦......

中移動死左問題細?! 你知唔知中移動既市值仲大過滙豐?!

中央真係會保住小股民? 上証3千點時中央已經話救市啦, 結果千8點先出手又有邊個估到?

有乜冬瓜豆腐就係變天?! 上証6千點跌到千8點都未變, 咁要幾時先變?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

"中國指數基金"....就係買中國股, 同盈富基金性質一樣

跌左50%會唔會再跌? 短期內唔出奇, 不過始終有個"fundamental"係道, 好多呢d公司真係有實力既公司, 個價係會返上去的

Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

中國短線短炒先唔穩陣, 受政策影響

長線就好好, 前途無限

點都好, 買股票, 長線投資始終係安全過短炒, 同埋用閒錢玩好啦, 最好就係買左攝床下底, 2-3年後先囉出黎, 好多時會有驚喜
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-9-2008 01:33 發表

邊個話俾你聽到底架....... ....小心的呀.....
咁小弟假假地都係分析員一個

引用:
原帖由 enzo 於 25-9-2008 00:59 發表

請問人仔債劵有咩風險?
無風險咁滯,類似純儲錢收息.

引用:
原帖由 pik825 於 25-9-2008 08:03 發表

無風險咁滯,類似純儲錢收息.
冇野係冇風險既, 加上風險同回報係成正比

引用:
原帖由 MF 於 25-9-2008 08:06 發表

冇野係冇風險既, 加上風險同回報係成正比
有0既,共產黨執笠囉,唔知高唔高呢??

講到尾...都係而家開始儲月餅盒啦

MF唔知你有無睇開美股呢
我覺得大市應該未跌完,應該仲有得跌落去
唔知你又點睇呢?
同埋你又覺得而家邊類股比較宜短線呢?

引用:
原帖由 MF 於 25-9-2008 07:56 發表

咁小弟假假地都係分析員一個
係喎.......summer完左轉長工未呀......?......我日日都見到一大堆咁既分析報告.....

引用:
原帖由 MF 於 25-9-2008 07:55 發表
中國短線短炒先唔穩陣, 受政策影響

長線就好好, 前途無限

點都好, 買股票, 長線投資始終係安全過短炒, 同埋用閒錢玩好啦, 最好就係買左攝床下底, 2-3年後先囉出黎, 好多時會有驚喜
長線黎講,某幾隻銀行股同煤炭股係買得過

引用:
原帖由 Boniface 於 25-9-2008 15:21 發表
MF唔知你有無睇開美股呢
我覺得大市應該未跌完,應該仲有得跌落去
唔知你又點睇呢?
同埋你又覺得而家邊類股比較宜短線呢?
你知唔知要有幾多身家先可以同分析員直接對話呢 .......我地行內普遍覺得最壞時候還未來臨

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-9-2008 21:39 發表

係喎.......summer完左轉長工未呀......?......我日日都見到一大堆咁既分析報告.....
我一開始就係長工, 唔係summer, 我有卡片的...

回復 28# 的帖子

當然知啦,多口問句ja
我都覺,最好的,尚未來臨

30 12
發新話題