發新話題

股市vs銀行vs馬會vs月餅罐

買滙豐都驚咪買中電囉~
中電都唔得既話香港都執粒啦, 咁嗱住D銀紙又有咩用??
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-9-2008 01:33 發表

邊個話俾你聽到底架....... ....小心的呀.....
我覺得要穩陣的話, 呢種中國指數基金都唔係太好。
始終大陸股市完全受中央政策影響, 而中央政策係永遠都摸唔透, 除非你有人o係中南海!

地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 01:53 發表

錯,而家中資股先係最穩陣,中央一定會救市,不過只限短炒(其實中央都應該賺左唔少)
莊家, 你玩我呀......... 你講明"只限短炒" 又點穩陣.......
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 02:08 發表

穩陣短炒有回報
如果世上有"穩陣短炒"呢樣, D投資銀行就唔會執哂啦!
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 02:31 發表

因為有d人忙唔得閒做到咁多分析,有d人唔熟,但只係想有一個穩定回報的投資工具,先有投資銀行呢個產品

有d 散戶的分析唔會比投資銀行的分析員弱,不過佔的同樣係少數

有時留意一下d 消息1,2日內會沖擊股市,但跌 ...
連自己放消息既投資銀行都執哂, 短炒有咩穩陣可言?

中移動由高位跌左一半喇, 而家仲要開放市場, 都唔知跌到幾時。 中央一定救?
QDII 一年前就講喇, 而家去左邊?

而且我係話"中國指數基金"唔穩陣, 唔係話全部中國股票都唔穩陣。
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 03:23 發表

QDII就出左台,不過係所謂的港股直通車無左影je,而家外面咁樣,中央都唔會比d 小股民掟錢落海la,到時真係d人排隊上上海明珠塔度跳

中移動呢d死左一間通訊比起中國銀行股死的問題係細好多,有咩事,救都救中國銀行股 ...
你睇清楚咩叫QDII先啦......

中移動死左問題細?! 你知唔知中移動既市值仲大過滙豐?!

中央真係會保住小股民? 上証3千點時中央已經話救市啦, 結果千8點先出手又有邊個估到?

有乜冬瓜豆腐就係變天?! 上証6千點跌到千8點都未變, 咁要幾時先變?
-但丁

發新話題