發新話題

想買DC~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-10-2008 00:43 發表

有~~ 你搵部Panasonic DC影張iso 800...再拼埋張1000D既iso 800度,睇下會點...
唔係全玩攝影技巧咩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-10-2008 00:45 發表

唔係全玩攝影技巧咩
車~我je~我開1600過日既...但係大部分人唔係ga ma!
有構圖有技考,都唔係屈哂ga ma~

iso 1600 的紅van內外

iso 1600 既隧道工作人員

share開心~

回復 17# 的帖子

你想影亡命小巴超速
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-10-2008 01:01 發表
你想影亡命小巴超速
我搭車冇野好做 全程MF...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-10-2008 22:42 發表

我覺得有3倍4陪已經係盡...又收光圈...IS又好防震都好,咪又係死!
三千蚊買部DC....不如三千五蚊買部dslr!
未係
dc 過2000已經唔係好值
差果少少 買部靚d好過

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-10-2008 01:01 發表
你想影亡命小巴超速
31姐

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 7-10-2008 01:16 發表

未係
dc 過2000已經唔係好值
差果少少 買部靚d好過
咁又要睇下咩機型啦...如果係Panasonic呀Ricoh果d改少少又出部新既...當然唔值..
但係...G9/10呀,FZ28呀,Fuji果d呀....值ga!

全世界買機仔,先決3個條件1.細2.雙防震3.影室內出色,推介你富士.
千萬唔好信D用名牌鏡頭機仔,塊鏡細到咁,係唔係名牌都無太大分別,唔好太大期望.

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-10-2008 00:57 發表

車~我je~我開1600過日既...但係大部分人唔係ga ma!
有構圖有技考,都唔係屈哂ga ma~

[img]http://img508.imageshack.us/img508/9383/mg1815md8.jpghttp://img508.imageshack.us/img508/6052/mg1816td2.jpg[/img] ...
講開又講
其實iso6400 好似幾少用
最多都係3200

等多排睇下d機價點先
fz28好似幾平wo 3000有找

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-10-2008 01:18 發表

咁又要睇下咩機型啦...如果係Panasonic呀Ricoh果d改少少又出部新既...當然唔值..
但係...G9/10呀,FZ28呀,Fuji果d呀....值ga!
g9 g10

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 7-10-2008 01:19 發表

講開又講
其實iso6400 好似幾少用
最多都係3200

等多排睇下d機價點先
fz28好似幾平wo 3000有找
FZ28幾好..支鏡好靚的...不過大部過頭..
3200...你俾部D700/D3我我開到6400啦... 理得佢咩鏡..

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 7-10-2008 01:19 發表

g9 g10
G10如果三千頭就好 lor...

講番樓主個問題...

其實我覺得,如果真係要部隨身DC,普通用,唔係要扮明星袋部GR-D2既話,
袋千八蚊去買台水貨既Panasonic算數啦,壞左都唔心痛...推介FX-36,千八蚊水貨,25mm wide...色靚,problem solved!

如果唔係...你有三千蚊budget,不如拎去買部A200/D60/D40好過啦...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-10-2008 01:21 發表

FZ28幾好..支鏡好靚的...不過大部過頭..
3200...你俾部D700/D3我我開到6400啦... 理得佢咩鏡..
28抵玩 但係重
其實g9 都唔差
我自己都心大心細
gx200我自己幾鐘意 可惜價錢太貴
同埋最近班上出現gx200 果位同學仔被冠上「神兵贈廢柴」
廢事買番去比人串

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-10-2008 01:23 發表
講番樓主個問題...

其實我覺得,如果真係要部隨身DC,普通用,唔係要扮明星袋部GR-D2既話,
袋千八蚊去買台水貨既Panasonic算數啦,壞左都唔心痛...推介FX-36,千八蚊水貨,25mm wide...色靚,problem solved!

如果 ...
而家600萬~800萬像素既dc仔 低玩
買多張2GB 夠影成千張
隨時3000仲有錢找去食飯

發新話題