29 12
發新話題

Wargame Club

Wargame Club

請問有冇師兄係有搞Wargame學會既經驗, 小弟想同咁多位師兄學下野, thz
a) Wargame Introduction
b) Objectives

-dei-

引用:
原帖由 追逐者 於 6-3-2007 00:44 發表
學會.....介紹你上亞龍既改槍教學
睇睇 topic 先啦
關改槍咩事
Never Forget

引用:
原帖由 追逐者 於 6-3-2007 00:44 發表
學會.....介紹你上亞龍既改槍教學
run一個會唔等於要識整槍...

Hello justin,

I'm the 1st  president of HKU SPACE CCSU WTA (2003 - 2004). also the organizer.
tell me what you want to know ~!

回覆 #5 knight 的帖子

師兄可以add我msn嗎?? pm左你thz u so much

唔該哂咁多位師兄, 其實d家係煩緊學校summer搞既Joint School Summer Wargame既proposal
有兩個point真係想知道師兄們會點寫:
a) Introduction of Wargame
b) Objectives of Wargame

引用:
原帖由 uk_justin 於 6-3-2007 23:09 發表
師兄可以add我msn嗎?? pm左你thz u so much

唔該哂咁多位師兄, 其實d家係煩緊學校summer搞既Joint School Summer Wargame既proposal
有兩個point真係想知道師兄們會點寫:
a) Introduction of Wargame
b)  ...
joint school 會難d, 你唔識我我唔識你, 可能會打爭吵

引用:
原帖由 Pan 於 6-3-2007 00:54 發表

睇睇 topic 先啦
關改槍咩事
p.s. 識改槍就話得事乎~講野都大聲d呀 !

其實 run 一個會關於wargame , 問題都有幾方面 :

1. 除非收到十來二十個已打開game的會員 ,
    否則如何吸引新手參與咁貴既玩意?

2. function亦唔可以一味打game.
    多元化好似戰術talk、露營(野外求生)
    都好要緊 , 令個學會無咁單調

3. 學會打算比較低調? 還是在校園內較活躍?

所以其實用軍事同好會既形式 , 將打game列為其中一個活動
咁既可以名正言順打game , 也可能吸納到唔打game的會員
到時先慢慢放毒啦....

西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 knight 於 6-3-2007 08:30 發表
Hello justin,

I'm the 1st  president of HKU SPACE CCSU WTA (2003 - 2004). also the organizer.
tell me what you want to know ~!
師兄,我可能識你喎,因為我以前都係 WTA member

講開學會,polyu 個wargame soc 都好耐冇搞過function.......

引用:
原帖由 Kira 於 7-3-2007 10:13 發表
講開學會,polyu 個wargame soc 都好耐冇搞過function.......
果個肥仔?
比人亂插了很久的說,上年我有幫手,舊會長都很識做,今年的那個,不知所謂

引用:
原帖由 Kira 於 7-3-2007 10:13 發表
唔搞function點寫annual report??

引用:
原帖由 mujiadam 於 7-3-2007 10:28 發表

果個肥仔?
比人亂插了很久的說,上年我有幫手,舊會長都很識做,今年的那個,不知所謂
上年個會都起碼有course 俾會員聽下理論
個會長都幾好人
今年真係"伯母",除左同logistic 搞左次joint wargame
真係…
引用:
原帖由 伯言 於 7-3-2007 12:39 發表

唔搞function點寫annual report??
好問題,哈哈~
所以做會長做到咁hea 不如唔好做好過
佢d 會員都幾慘,俾廿蚊又冇乜玩
(純粹個人意見,無攻擊他人之意)

引用:
原帖由 Kira 於 7-3-2007 13:55 發表

上年個會都起碼有course 俾會員聽下理論
個會長都幾好人
今年真係"伯母",除左同logistic 搞左次joint wargame
真係…

好問題,哈哈~
所以做會長做到咁hea 不如唔好做好過
佢d 會 ...
小心su做佢...

不過hea得都預左

引用:
原帖由 myron21st 於 7-3-2007 00:51 發表

師兄,我可能識你喎,因為我以前都係 WTA member
really man?
what's your name? =)
i still have the contact list ar~
haha~~

29 12
發新話題