45 123
發新話題

新手一問(德軍的問題)

引用:
原帖由 WAIKO01 於 9-3-2007 18:10 發表
想問問saav是什麼?(無知的)
South African Assult Vest....M83既正名
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 10-3-2007 09:16 發表

South African Assult Vest....M83既正名
South African Assult Vest 的 South African 是不是有些特別意思的?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

就是南非 , 沒甚特別.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 WAIKO01 於 10-3-2007 16:22 發表

South African Assult Vest 的 South African 是不是有些特別意思的?
a) 唔係吋你, 你唔識英文?
b) 本身係南非軍所用, 所以叫South African Assult Vest
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

[img][/img]
引用:
原帖由 learngod86 於 9-3-2007 00:09 發表

點解唔買肚兜呢?
tac gear果件話晒德佬都有著.....

m83就.............
一來冇用過啦....二來雖然多袋但d袋唔係咁好用的......
1, 咁...點解你又唔買肚兜呢?

2,m83就.............
一來係你見到相有用過啦....二來雖然多袋但d袋唔係咁好用的(呢句真!!)...... [/quote]

3,....................Chest Rig 確係....

引用:
原帖由 Smartone 於 11-3-2007 02:26 發表

1, 咁...點解你又唔買肚兜呢?

2,m83就.............
一來係你冇見到相有用過啦....二來雖然多袋但d袋唔係咁好用的(呢句真!!)......

C:\Documents and Se ...
1.我暫時冇呢個需要, thx...

2.看來我眼花了....圖那件是討論中的m83嗎?...真係多謝師兄指點.......

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 皇家御貓 於 9-3-2007 09:45 發表

其實條Belt較鬆少少就可以比肩帶分擔了
是分別不大的.......一來始終d野大多數響條腰度....二來係左右fing既問題

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 MF 於 11-3-2007 02:00 發表

a) 唔係吋你, 你唔識英文?
b) 本身係南非軍所用, 所以叫South African Assult Vest
即是說m83是德軍用了南非軍的設計而成的?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 learngod86 於 11-3-2007 02:59 發表

1.我暫時冇呢個需要, thx...

2.看來我眼花了....圖那件是討論中的m83嗎?...真係多謝師兄指點.......
睇落似蛇三copy saav

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-3-2007 13:05 發表

南非佬有用, 英國佬見到又覺得好似幾好用, 就有人自己買番用...(英軍師兄請更正/補充)

flectxxn 既 m83唔係德國軍方既product, 係民廠出...

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-3-2007 05:05 發表

多軍都有少量用, 英美德都有用

不過正式南非軍的saav係泥色的, 其他色只可算係copy

用收藏角度睇亦只有泥色saav值得收藏

引用:
原帖由 伯言 於 11-3-2007 13:49 發表

南非佬有用, 英國佬見到又覺得好似幾好用, 就有人自己買番用...(英軍師兄請更正/補充) 好似有少量issue過

flectxxn 既 m83唔係德國軍方既product, 係民廠出...

我記得法國佬都有用.....;b84

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-3-2007 14:08 發表
我記得法國佬都有用.....;b84
唔出奇

45 123
發新話題