20 12
發新話題

SUNNY BAY

SUNNY BAY

本帖最近評分記錄

咩機咩鏡?超勁 Noise,色彩又唔靚!!
你用好高ISO咩???

在下舊年去過一次, 果度D木已經比2004年少左好多, 冇咁可觀了... -_-
click>

引用:
原帖由 亞龍 於 30-11-2008 23:18 發表
咩機咩鏡?超勁 Noise,色彩又唔靚!!
你用好高ISO咩???
可能係我當枝17-40係微距影卦........

當兄,呢個位其實點去??,係咪一定要郊遊徑先去到,定係o係收費亭o個邊行去??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我唔太識咩色彩果d, 但以一個行外人咁睇既話, 我覺得好多張都將個object放得太正中, 一係就有d個角度睇落去硬係差d差d咁...
anyway, thanks for share

引用:
原帖由 Pvt.King 於 1-12-2008 16:32 發表
我唔太識咩色彩果d, 但以一個行外人咁睇既話, 我覺得好多張都將個object放得太正中, 一係就有d個角度睇落去硬係差d差d咁...
anyway, thanks for share
其實都可以留意一下其他的位去解讀構圖
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-12-2008 14:29 發表

可能係我當枝17-40係微距影卦........
係唔係後期製作太多??
好似細機影film放大相咁.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

over 得幾勁下....
同埋你係唔係CROP相CROP得太勁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-12-2008 14:38 發表

當兄,呢個位其實點去??,係咪一定要郊遊徑先去到,定係o係收費亭o個邊行去??
go to the left side when you leave the MTR STATION

引用:
原帖由 patrick16 於 1-12-2008 21:19 發表
over 得幾勁下....
同埋你係唔係CROP相CROP得太勁
請問CROP係咩......

引用:
原帖由 高!高!高! 於 1-12-2008 21:04 發表

係唔係後期製作太多??
好似細機影film放大相咁.
其實我都好想倨問題在那...=3=

如果原相唔係咁的,或者因為upload上去d 相簿的時候佢再壓過張相

原相應該灰返小小的,冇現在這麼大反差,(最後影樹果D應該係正常)
我估係用左個"飽和度"之類的,調得過左龍......我都係估吓!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

20 12
發新話題