23 12
發新話題

Real stuff in Kwong Wa St.

Real stuff in Kwong Wa St.

Hey guys, wanna ask you sth... which store in kwong wa st. can be trusted? so that I can buy high quality real uniforms ( some stores probably put up a copy uniform and tell you it is rea stuff... you know really hard to define between copy and real)

大丁 / 鮮瘋會比較好.

唔係無copy賣 , 不過你問起一定會知真唔真.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

thanks!

我諗如果你真係想買real stuff,去巷仔入面果間啦,因為佢地唔賣repro stuff
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-3-2007 09:02 發表
我諗如果你真係想買real stuff,去巷仔入面果間啦,因為佢地唔賣repro stuff
是否有技木AK果間?

Real stuff
其實, 我看過條例, 應該100%犯法
實際就99%唔攪事就唔拉

引用:
原帖由 B20_hk 於 11-3-2007 23:34 發表

是否有技木AK果間?

Real stuff
唔係...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 B20_hk 於 11-3-2007 23:34 發表

是否有技木AK果間?

Real stuff
請問咩例? 香港法例?
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 12-3-2007 00:25 發表

請問咩例? 香港法例?
海關

邊個話玩真品就100% 犯法? 我建議你唔識唔好亂講bor

睇下係咩真品而已
如果係舊木頭 , 蠔屎都整到啦....

唔知我有冇睇錯呢, 槍械的配件其實都屬於[戰略物資]中的[軍需物品]架wor:
http://www.legislation.gov.hk/bl ... 29de4f?OpenDocument
唔止係槍械, [滅聲器、特殊槍架、彈夾、武器瞄準具及消焰器]都在其中.
但法律係人定, 守法同執法又係人, 人嘅野通常都會有d空間.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-3-2007 12:11 發表
唔知我有冇睇錯呢, 槍械的配件其實都屬於中的架wor:
http://www.legislation.gov.hk/bl ... 29de4f?OpenDocument
唔止係槍械, 都在其中.
...
其實要講守法 , 則連簡單如M203炮尺都應該受管...

可能我誤解左樓上gei 意思是指所有真品衣服. 至於槍械配件方面, 在法律上現時是灰色地帶. 不過, 據我所知擁有戰略物資不等於犯法, 只是無license出/入口先犯法

.....as if it is illegal to inport those stuff, but u/we r using it, so i think there arn't such a big problem for us(we r not the one who inport those things)
but anyway, we r fitting those stuff into toys but not doing anything harmful to others so i guess is ok to keep them....

引用:
原帖由 lorddh 於 12-3-2007 12:22 發表
可能我誤解左樓上gei 意思是指所有真品衣服. 至於槍械配件方面, 在法律上現時是灰色地帶. 不過, 據我所知擁有戰略物資不等於犯法, 只是無license出/入口先犯法
入口既又吾係我地..
咁擁有既咪....至多充公..

23 12
發新話題