發新話題

舊化件vest...

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 14-3-2007 13:19 發表

我都係得三條半.
我都係兩條咋
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 14-3-2007 07:46 發表

嘔泡死
有冇人記得英豬跑步標準(Pass)距離和時間

引用:
原帖由 14692 於 14-3-2007 16:21 發表

我都係兩條咋
超, 我朋友個朋友識一個港人,他是SAS少校。

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-3-2007 23:21 發表

有冇人記得英豬跑步標準(Pass)距離和時間
隊隊人唔同GA喎

BFT, 在24.5分鍾內跑三哩(約五公里), 頭14分鍾跑一半, 由PTI帶. 剩下10分半鍾就自生自滅.

另外就是CFT, 負重35磅(槍連袋), 著靴, 連跑帶快在二小時內完成八哩. 事後再磅重, 只可重, 不可少. 然後再背負隊友連槍連袋(消防托)走90米. 還有一項就是障礙賽.

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-3-2007 23:30 發表
BFT, 在24.5分鍾內跑三哩(約五公里), 頭14分鍾跑一半, 由PTI帶. 剩下10分半鍾就自生自滅.

另外就是CFT, 負重35磅(槍連袋), 著靴, 連跑帶快在二小時內完成八哩. 事後再磅重, 只可重, 不可少. 然後再背負隊友 ...
5km 24.5分..... 練下先!

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-3-2007 23:22 發表

少校only...?
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-3-2007 23:31 發表

16歲中學生都起碼9分鍾 2~3km啦wo

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-3-2007 15:22 發表

佢潛左水啦
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

Commando Test
唔計其他只係計跑

15 km 快速行軍  90 mins完成
9.6 km 快速行軍  60 mins完成
48 km 長途越野   8 hours完成

以上頂目每名參加候選ge士兵都要負重13公斤(只含bergen,不包括步槍同webbing) and FULL LOAD AMMO ge情況下完成先可以叫pass

同埋以上標準只適用於候選RMC新兵,候選RMC OFFICER在時間上會比新兵標準要求跑得更快.....例如48KM 要係7 hours完成

引用:
原帖由 zeta 於 14-3-2007 23:41 發表

16歲中學生都起碼9分鍾 2~3km啦wo
咁又點?

引用:
原帖由 MF 於 14-3-2007 23:42 發表

佢潛左水啦
恩人乎 ?

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 14-3-2007 23:45 發表
Commando Test
唔計其他只係計跑

15 km 快速行軍  90 mins完成
9.6 km 快速行軍  60 mins完成
48 km 長途越野   8 hours完成

以上頂目每名參布A步槍同webbing) and FULL LOAD AMMO ge情況下完成先可以 ...
考試完玩玩先...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-3-2007 23:31 發表

我十七歲時唔駛練都Pass

但...現在

引用:
原帖由 皇家御貓 於 14-3-2007 16:49 發表

恩人乎 ?
佢果d唔算恩, 佢只知d消息姐
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

發新話題