發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:16 發表

如果有ching肯出個WA M4 全體大裝拆教學就好了
~~
唔係潤你,但真係唔難裝拆

引用:
原帖由 桸藍 於 4-1-2009 00:41 發表
死人GUARDER個廣告講到有影響咁,
頂佢 .......
咁請問邊個common d 呀?我未有心水火母啊,
thx~
咁揀GP管啦,其實14 + - 都大把防火帽你揀

引用:
原帖由 jabberwock624 於 4-1-2009 01:51 發表

請問同d.s兄那種相同?
用得AEG管,Prime只出了一種

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 01:53 發表

我買左個用黎拆菊花圈既tool..但扭到手痛都扭唔郁 , 最慘係扭果時唔知點固定個上身..
你拆咗Gas Tube未?(即連住準星銀色管)
如拆咗,最簡單係坐櫈上用大脾夾住鎗身(鎗咀朝天),插上Tool後用鎚仔朝逆時針方向仆幾下就OK

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 02:38 發表

你岩岩講完,我就即克去試..

真係扑幾條pin就拆哂!!
同AEG爆gearbox真係兩個世界
恭喜成功踏出!!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 4-1-2009 23:28 發表

( 記得先張#132及#83零件取出!)
先拆BUFFER TUBE LOCK NUT (#131) ,
將#118零件拉向後移,
便可將 BUFFER TUBE 擰出
加適量暴力,WA BUFFER TUBE有落膠水

TO : lololo

附件

5-1-2009 11:51

引用:
原帖由 lololo 於 5-1-2009 17:10 發表

Thanks !!!!

其實我隻hop up 係咪搞掂左...點解左右扭盡都向上飄既
唉..仲整到彈匣個入氣咀斜左...好在未溜氣...
you welcome~
Hop-up座你換左未?

回復 148# 的帖子

個人建議
Prime for AEG Hop-up set

引用:
原帖由 lololo 於 6-1-2009 09:45 發表

Thx 請問arround 幾$$??km管fit 嗎
M4 carbine 用幾長?原裝外barrel用到嗎??
around HKD$4XX
km管fit
M4 carbine 用363mm
原裝外barrel用到,不過建議你換GP一体管.要輕用鋁,要質感及減抵擊發時所產生的共振用鋼.

回復 152# 的帖子

PDI 6.01真係好嘢嚟架~!
一分錢一分貨,冇計~

引用:
原帖由 ayaka 於 7-1-2009 00:12 發表
d.s兄
我換左ra hammer之後....開完槍個trigger唔回番位ar
請問你有無咁ge情況?? 定係要汁左先用到ga??
係要汁左先用到,你拍埋隻原裝鎚到就知要修正邊兩個位,
跟手用把靚d嘅銼去磨走多餘部份就OK,
切記銼之前用膠紙封好啤鈴位先.
唔難架,最緊要唔好急~試下啦

引用:
原帖由 ayaka 於 7-1-2009 00:43 發表
明白!!!
多謝指教
紅圈位令扣壓加重
緣圈位令Trigger回唔到位

對返原裝銼佢啦

附件

7-1-2009 00:50

引用:
原帖由 lololo 於 8-1-2009 02:40 發表
今日係改得最辛苦既一日..
P記hop up ,
KM M4carbine 管,
First 紅色hop up 膠

1.用P記hop up,No.58要執
2.P記hop up用First 紅色hop up 膠都要執
3.原裝外barrel用KM管No.57亦係要執

加上小弟工具不足. ...
辛苦哂~用紅色真係好難裝,不過效果你應該好滿意~

引用:
原帖由 桸藍 於 9-1-2009 01:51 發表
請問紅色是否會比紫色大力?
紅色較紫色硬,理論上用Topgas係應該會大力d
但用134a就可能會有反效果,我估........

發新話題