發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 jabberwock624 於 31-1-2009 00:27 發表
入0左小小新0野玩!
?v=0
?v=0
NICE ITEM~!!
但上膛時會否有阻??

回復 194# 195# 的帖子

謝謝兩位師兄

引用:
原帖由 d.s 於 31-1-2009 10:47 發表

NICE ITEM~!!
但上膛時會否有阻??
要將個 CTR 拉到最後才沒有問題!
另感謝師兄既回覆

今日打打下出現毛病了.......兩彈/碎彈
chamber, bolt & upper receiver都入左d碎片
清理時發現pgz的hop皮穿左個大窿(大約2-3mm直徑)
搞到出彈唔順, 引發兩彈/碎彈
hop皮已換左一次.....又死了
睇黎都係用prime好d

引用:
原帖由 ayaka 於 1-2-2009 02:40 發表
今日打打下出現毛病了.......兩彈/碎彈
chamber, bolt & upper receiver都入左d碎片
清理時發現pgz的hop皮穿左個大窿(大約2-3mm直徑)
搞到出彈唔順, 引發兩彈/碎彈
hop皮已換左一次.....又死了
睇黎都係用prime ...
主因係WA式Hop-UP下壓時冇緩衝,導致Hop皮與BB彈磨擦太大,
而Marui式Hop-UP下壓時有軟膠作緩衝,Hop皮耐用好多

引用:
原帖由 d.s 於 31-1-2009 10:46 發表

First 6.03mm外徑較KM及PDI粗,
要執至裝到落prime hopup Set度
咁我用KM 6.04mm TN Inner Barrel for Marui M4-PMC ( 185mm ) +First-Soft Hop Up Chamber Bucking是否可以直接用
到prime的hop up座?
其實inner barrel有冇分比邊枝槍用?還是所有inner barrel都係共用的?
用mp5 inner barrel可否裝到m4上?太短會唔會有壞影響?
唔識改槍所以問一下,thx~

咁我用KM 6.04mm TN Inner Barrel for Marui M4-PMC ( 185mm ) +First-Soft Hop Up Chamber Bucking是否可以直接用
到prime的hop up座?

YES~!!

其實inner barrel有冇分比邊枝槍用?還是所有inner barrel都係共用的?

有,主要係分長短及對各品牌之Hop-UP設計

用mp5 inner barrel可否裝到m4上?太短會唔會有壞影響?

太短會有壞影響,最完美係要出氣量與內管長度配合~

回復 202# 的帖子

但係我怕inner barrel太長會太大力

回復 203# 的帖子

我諗d.s 師兄係講緊既影響多數apply 係aeg啦 到啦. 當然對於gbb, 氣多管短係會影響bb彈既準確度啦. 不過呢個好似係一個最方便既改法, 另支gbb 降火啦. 相反氣少管長, 有機會做成jam 彈啦. btw, 好多謝咁多位師兄分亨wa 呢支gbb 既好處壞處同改良方法, 小兄獲益良多.

轉貼gabrielwong1991師兄既問題:
唔g點計...  我裝jor 個full aeroplane set落去個g&p bolt度... 好緊... 個飛機彈唔番到去後面....
e+成日出唔到彈.. 有時用auto會碎彈....

ps... 我將飛鏢後面的彈簧拿掉... but都喺出唔到彈 唔g有無關係...
喺第2個website睇到...

"您好~
因為GP的HOP SET與飛機都跟原先WA系統的設計不太一樣..GP HOP set含彈的位置與WA原廠HOP set的位置不同.而且雖然飛機內一樣有飛鏢,但是GP的WOC已經將飛鏢後面的彈簧拿掉.所以建議你可以將RA-TECH Bolt中飛機內飛鏢後面的彈簧拿掉..讓他變成跟GP一樣的工作原理..這樣就不會有飛標與BB彈的位置問題了..如果換裝ra的hop..則飛機用這兩種方式組裝都可以..氣密方面影響不大"

想問c hing我應該點做..

我都係用gp既金身 + 原裝 或 gp 或 pro 0岩 hop up + 正 或 負 壓飛機 ( 原裝 或 gp 或 pro 0岩 ) 都未見有你所講既問題!

I am using RA-Texx Full aeroplane set ma...

你可以參考wa白老鼠報到區#72x開始
睇睇有冇0岩你既方法!?

岩岩得閒冇野做..計一計支WA total 用左幾錢.....

自己都比個總數嚇到"嘩"左一聲

P.S 仲未計D多左出黎既buttstock..bolt..RIS ...
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 14-2-2009 15:35 發表
岩岩得閒冇野做..計一計支WA total 用左幾錢.....

自己都比個總數嚇到"嘩"左一聲

P.S 仲未計D多左出黎既buttstock..bolt..RIS ...
我唔敢計.....

me x 3

發新話題