發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

回復 87# 的帖子

死人GUARDER個廣告講到有影響咁,
頂佢 .......
咁請問邊個common d 呀?我未有心水火母啊,
thx~

引用:
原帖由 桸藍 於 4-1-2009 00:41 發表
死人GUARDER個廣告講到有影響咁,
頂佢 .......
咁請問邊個common d 呀?我未有心水火母啊,
thx~
好似逆牙多d選擇

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:51 發表

好似逆牙多d選擇
好似我成屋都係逆牙咁, 突然多支正牙槍. 真係好唔方便... 好話唔好聽, 想用個大陸火冒都唔得...
引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 23:48 發表

我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )
點爽法啊? 係個bolt back強左, ROF高左 or what?

btw, 損耗呢家野, 拉上補下姐. 你換左個RA槌, 個磨擦力會減低左, 個bolt應該會快左, so ROF應該會高左 and bolt back有可能強左, so 個bolt撞去pet pet道力又會大左, 同樣番歸個力又會勁左, 撞落T骨果時又會甘左. 但相對你個bolt貼住撞槌果個位同個槌的磨損又會低左.  g&p有兩隻尾頂個pet pet都有舊膠的.

小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.

我都係o係支GP AEG度拆隻鋼火帽泥用咋..
外管我用返完裝算了...慳得1蚊得1蚊

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:12 發表

但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出
要用適當既工具就拆到( 好似是巴拿 )

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 4-1-2009 01:16 發表
小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
請問同d.s兄那種相同?(指 prime hop-up 座 )

引用:
原帖由 jabberwock624 於 4-1-2009 01:43 發表

要用適當既工具就拆到( 好似是巴拿 )
我買左個用黎拆菊花圈既tool..但扭到手痛都扭唔郁 , 最慘係扭果時唔知點固定個上身..

回復 97# 的帖子

唔係好明師兄意思 ?

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 18:57 發表
想請問d.s兄:
個P牌自創 Hop-Up 座( WAM4-010,可用AEG內管)
用後力量會否大減?
同時AEG內管長度係多少?
你用緊正壓or負壓飛機?
謝!
個P牌自創 Hop-Up 座( WAM4-010,可用AEG內管)加FIRST 紅色Hop-UP膠
用後有如解除封印,d力番晒嚟,
我用10.5"外管,內管用KM6.04,長度around270mm
0.2gBB底邊

正壓飛機

注意P牌自創 Hop-Up 座配FIRST 6.03管要執位,因FIRST 6.03外徑取較KM PDI粗

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 19:35 發表

我都想請教d.s 兄,隻hammer 用ra 定gp 好。
邊隻會易裝d呢?
Thanks
RA TECH is Good~!
凡係WA M4 Hammer都易裝,扑一條pin搞掂~

引用:
原帖由 ayaka 於 3-1-2009 20:00 發表
我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!
RATECH Hammer 扣sear角度嚴重錯誤,
裝上後扣壓變得很大,
另外亦發現打單發時Trigger會按下後不懂彈回原位,
需要再上膛或用手將Trigger推前....

的確需要自行修正,但不算太難,只需用銼去照原裝Hammer去修正便可

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...
我覺得,WA M4 Hammer係必換parts,
原裝的亞鉛合金太淋,撞擊時會卸力,
不能將擊鎚彈弓的力度100%傳遞,
而鋼製的Hammer及Fire Pin硬度充足,
能有效地傳遞擊鎚彈弓的力度,
擊發感覺是反應快及實在....哎...真是非筆墨所能形容~
最好是親身体驗~

不過換上鋼Parts後,其他相關原裝Parts大概會加快損耗.....

引用:
原帖由 桸藍 於 3-1-2009 23:08 發表
師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~
guarder d鋼parts,個人唔會再買!!

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

金身一定要換啦, 換左兩個世界!
120% Agree
換左後個銀行戶口都變成兩個世界

發新話題