發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 28-12-2008 23:43 發表
唉...有排學..有排搞..-.-
真係有d想放棄...買支我們牌算數..但個銅膽真係
咁睇你堅唔堅持到and配唔配有一支完美的WA M4了.

咪當玩一支PTW價錢但係有得分期and玩住先的高階玩具槍囉~

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:24 發表

需要拆隻delta ring 出泥搞
用銼銼走大約1.5MM左右( 太陽環最外部既圓周 )
然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
*組裝時無須組裝整個delta ring SET
但係我昨天買個身番來都唔洗執, only要輕輕磨一磨卡匣閂果道is ok. 所以執唔執, 點執, 都係買左番來先算.

引用:
原帖由 lololo 於 30-12-2008 12:10 發表

ching係咪有vltor字果隻??幾$倒??
我仲諗緊裝條DD omega 定CASV好...
DD好似要dum牙先裝到啊

我想用番RIS, But佢原本果條又唔係咁靚, 睇落又好似冇咩選擇咁...

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 22:09 發表

我買係一 set 0個種 無須加工.即買即用!

如圖先拆走 ...
好似唔錯wow, total幾多個大洋? 買多條打game都好~

引用:
原帖由 d.s 於 3-1-2009 02:05 發表

around $ 6XX
咁平?   

太好了

bolt連白色飛機, 街價 $ %))

G & P  HR尾頂 $ !!)  

國狗價

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 18:21 發表

甘你買左未
轉頭去買GP hammer 同 spring set
月頭個金身用左唔小銀彈, 我等新年果波back up來到先買~

今日只係執左一個HR尾頂

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 19:35 發表

我都想請教d.s 兄,隻hammer 用ra 定gp 好。
邊隻會易裝d呢?
Thanks
我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 21:42 發表

重共係有5個啤令
唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 22:14 發表

鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個

不過裝左之後一拆開個身就見到有個圈圈係槌頂...
引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 22:11 發表

有道理~~甘都係留返D錢換hop up同金身好過
金身一定要換啦, 換左兩個世界! 換左HR尾頂雖然唔係H左好多, 但係都有小小效果, 加上百一蚊又唔係貴, 順手換埋佢啦~

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:51 發表

好似逆牙多d選擇
好似我成屋都係逆牙咁, 突然多支正牙槍. 真係好唔方便... 好話唔好聽, 想用個大陸火冒都唔得...
引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 23:48 發表

我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )
點爽法啊? 係個bolt back強左, ROF高左 or what?

btw, 損耗呢家野, 拉上補下姐. 你換左個RA槌, 個磨擦力會減低左, 個bolt應該會快左, so ROF應該會高左 and bolt back有可能強左, so 個bolt撞去pet pet道力又會大左, 同樣番歸個力又會勁左, 撞落T骨果時又會甘左. 但相對你個bolt貼住撞槌果個位同個槌的磨損又會低左.  g&p有兩隻尾頂個pet pet都有舊膠的.

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 4-1-2009 01:16 發表
小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
你淨係換左支槍管都已經有底邊
引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 01:53 發表

我買左個用黎拆菊花圈既tool..但扭到手痛都扭唔郁 , 最慘係扭果時唔知點固定個上身..
放係張床, 再用腳蹅住個身來扭.
引用:
原帖由 d.s 於 4-1-2009 02:29 發表

120% Agree
換左後個銀行戶口都變成兩個世界
你D錢入到戶口tim呀? 我掂都掂唔到呀~

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 14:13 發表

ching 甘內barrel前面粒o-ring 鎗街有冇??
水喉膠布侍候啦

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 16:34 發表
請問換gp金身洗唔洗換delta ring??
同埋gp金身係咪有分debug version??
delta ring唔洗, Debug唔知

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 02:38 發表

你岩岩講完,我就即克去試..

真係扑幾條pin就拆哂!!
同AEG爆gearbox真係兩個世界
咁呀只, 仲要唔洗用工具都拆得曬. D pin可以用番卡彈閂來隊佢出來~

發新話題