發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 18:59 發表

屋企有幾隻8mm內徑但有成0.8-1mm厚唔知岩唔岩
仲想問攝係邊?
兩條鎖住上下金身既前後PINS位 ( 左右平衡攝介子 , 令到只有足夠虛位打開機槍便可 !)

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 22:12 發表
Ching ....請問buffer tube 點拆?
( 記得先張#132及#83零件取出!)
先拆BUFFER TUBE LOCK NUT (#131) ,
將#118零件拉向後移,
便可將 BUFFER TUBE 擰出

有關RA鎚另一改良方法:
安裝鎚彈弓時張兩條彈弓腳直接放在金身上. ( 正常放在Sear 之柱上)
便可解決按壓及單發等問題!
當然你嫌個鎚唔夠大力就另計!

琴日, 阿"人民子弟兵"買0左支毒物.
我今日攞0左0黎試試個新買既金身!
?v=0
( 比" lololo 兄" , "ayaka 兄" 同 "D.S 兄" 強烈毒害之下... )
P牌金身好FIT!
G N P 金身須拿走介子才能裝上.
?v=0

终於試0左MIAD同ERGO個gripS
我始終覺得ERGO好揸D!

引用:
原帖由 桸藍 於 20-1-2009 23:35 發表
請問用咗prime個hop up咗,
用pdi的6.01 m4 管會大力好多嗎?
因為我想打1 -1.2j(around),用6.05 m4 363mm
還是用短一些,好m4 short 282mm 會比較好?
thx~
你可以選G N P 或 PR0 @RM ( 紫色既 hop up 膠 )  hop up 坐約1 -1.2j 用原裝CQB長度既內管 ( 8"左右 ) 17C 左右

引用:
原帖由 lololo 於 21-1-2009 09:01 發表

老虎話要過埋新年先比買.....
個海關關員夠唔比我入貨啦.
唯有
以為O.K.
比佢捉到 只有

入0左小小新0野玩!
?v=0
?v=0

引用:
原帖由 fire23wong 於 31-1-2009 05:21 發表

請...請...請問枝鏡係咩鏡
好毒呀
rx-30

引用:
原帖由 桸藍 於 31-1-2009 01:57 發表
請問 First 6.03mm Steel EG Inner Barrel For Marui M4 PMC (185mm)
可以裝到prime hopup guide for aeg barrel
thx~
有師兄話km D Inner Barrel For Marui 會 fit 位 D

引用:
原帖由 d.s 於 31-1-2009 10:47 發表

NICE ITEM~!!
但上膛時會否有阻??
要將個 CTR 拉到最後才沒有問題!
另感謝師兄既回覆

轉貼gabrielwong1991師兄既問題:
唔g點計...  我裝jor 個full aeroplane set落去個g&p bolt度... 好緊... 個飛機彈唔番到去後面....
e+成日出唔到彈.. 有時用auto會碎彈....

ps... 我將飛鏢後面的彈簧拿掉... but都喺出唔到彈 唔g有無關係...
喺第2個website睇到...

"您好~
因為GP的HOP SET與飛機都跟原先WA系統的設計不太一樣..GP HOP set含彈的位置與WA原廠HOP set的位置不同.而且雖然飛機內一樣有飛鏢,但是GP的WOC已經將飛鏢後面的彈簧拿掉.所以建議你可以將RA-TECH Bolt中飛機內飛鏢後面的彈簧拿掉..讓他變成跟GP一樣的工作原理..這樣就不會有飛標與BB彈的位置問題了..如果換裝ra的hop..則飛機用這兩種方式組裝都可以..氣密方面影響不大"

想問c hing我應該點做..

我都係用gp既金身 + 原裝 或 gp 或 pro 0岩 hop up + 正 或 負 壓飛機 ( 原裝 或 gp 或 pro 0岩 ) 都未見有你所講既問題!

你可以參考wa白老鼠報到區#72x開始
睇睇有冇0岩你既方法!?

me x 3

今日買埋Prime圖釘及鋼 Barrel Extension!
只欠Prime 十全大補丹... 又要等0下先!
另一把 WA M4 仍硏發中... ...

發新話題