發新話題

如何有效放低一個人?

引用:
原帖由 sunny2014 於 18-1-2009 14:28 發表

真係超應棍...

引用:
原帖由 sunny2014 於 18-1-2009 14:28 發表

好人
解說 +

* 個性不錯的人。
    * 然而,近代經常被用來指付出很多但最後卻被女生甩的男性。
          o 此詞彙通常搭配襯字來使用。例:你是個好人、好人卡。
    * 身為好人
       是一種驕傲
       是一種堅持
       是一種榮耀
       是一種尊嚴
       是一種失敗

源由 +

一說典出自VIVA本「國軍總部」,兵變時收到女友的來信一定會有的一句分手台詞。「……對不起,你是個好人,你真的是個好人……」

特質 +

* 待人和善好說話,熱心助人,可惜被用過即丟,對於異性朋友而言只是個很好用的工具,壓根兒不會考慮成為情侶的可能性。
    * 然而自稱好人的人士還是以中出女生未遂的無魅力男為多數 又可以稱為”只是一門嘴砲”。
    * 許多精神年齡低下不知自我反省的情場失意人也喜歡自稱好人來自憐 但是不是真正的好人則見仁見智
    * 通常好人都有去過女生宿舍幫修電腦的壯舉,但是,還是逃不了上列的命運。
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

越講越頹...
我不是好人啦...

兵變時收到女友的來信一定會有的一句分手台詞。「……對不起,你是個好人,你真的是個好人……」
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

cgf   既好人定理 師兄明白了嗎??????

引用:
原帖由 一等兵 於 18-1-2009 19:08 發表
cgf   既好人定理 師兄明白了嗎??????
想唔明都唔得,根本完全應哂棍
back to topic,如果完全封鎖同佢既各種聯絡方法有冇效呢?
始終目前又冇乜野可以令我俾哂心機去做...搵第二春又唔係一朝一夕可以做到既事黎

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-1-2009 19:23 發表

想唔明都唔得,根本完全應哂棍
back to topic,如果完全封鎖同佢既各種聯絡方法有冇效呢?
始終目前又冇乜野可以令我俾哂心機去做...搵第二春又唔係一朝一夕可以做到既事黎
佢唔聯絡你........你估你會唔會聯絡佢
人就係噤嫁啦........不如去學影相啦做下義工啦

引用:
原帖由 一等兵 於 18-1-2009 19:33 發表

佢唔聯絡你........你估你會唔會聯絡佢
人就係噤嫁啦........不如去學影相啦做下義工啦
師兄你岩,既然想放低佢就應該唔好再主動搵佢...
哈,小弟就係做義工果陣識佢的
成日番到去大家見到面都依然一句起兩句止

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-1-2009 02:10 發表
話說其實一年前左右已經鐘意左個女仔
一直都睇落幾fd...仲成日keep住sms
好奇怪既係次次見到真人大家都冇咩講,但sms就可以sd成日
咁有次機緣巧合俾佢知道左原來我鍾意佢
之後突然就斷左聯絡咁滯...情急之下唔想冇 ...
樓主,我地同病相連,我係俾佢知道左原來我鍾意佢&佢答應左做我女朋友&過左大約5分鐘之後佢同我講:其實我已經有男朋友
我真係諗唔到點答佢好

忘掉種過的花 重新的出發

當你遇到新女友,自然會放低

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 22-1-2009 23:56 發表
忘掉種過的花 重新的出發

當你遇到新女友,自然會放低
但係未遇到果時點算?

引用:
原帖由 於 18-1-2009 02:24 發表
男人係犯賤的,貪新自然忘舊

如果係一段開心既回憶,根本唔需要刻意忘記

越刻意反而印象越深刻
冇新唔一定忘唔到舊既~

引用:
原帖由 Anonymous 於 23-1-2009 00:06 發表

但係未遇到果時點算?
你而家讀梗書定做梗野先?

如果搵唔到女友,我會去識多啲新朋友,再者會有機識到另一個另好既女友呢

發新話題