發新話題

[認真] 如果係你, 你會點做?

如果係你, 你會點做?

如果係你, 你會點做?
以下好多字....希望大家可以用多少少時間睇睇....
因為e件事都好複雜, 好多細節位都講唔曬,
有問題可以再問我, 我再詳細d講.....

話說我女朋友的細佬, 十五歲, 中三, 做出左d事, 攪到佢地全家都唔知點做...
家庭係潮州人, 唔多唔少都會偏心向個細佬, 所以老豆呀媽都好寵壞佢,
基本上咩都會支持佢, 俾好大自由度佢,
不過幸好, 佢一向都幾乖, 有咩事都會開心見誠講,
而且天生都幾聰明, 唔洗點溫書, 成績已經中上, 所以家人都好放心佢....
但係就有十分強烈的大少爺脾氣! 而家人都已經習以為常....

自從佢昇左中三之後...就開始出問題...
佢同一個同班女同學...談戀愛...
十五歲, 談戀愛, 都唔係咩問題, 最初家人都唔太反對, 只要唔好影響成績就得
佢家姐好奇心之下, 由佢細佬口中得知, 個女朋友仔唔係正經女仔,
細細個父母離婚, 呀媽又唔理佢, 只會俾錢佢洗, 而且呀媽成日唔在家, 成績包尾唔洗講,
而且因為同同學去偷野, 俾警司警戒中(到現時, 佢重係死口唔認自己有偷), 而且差少少俾學校踢出校....  
家人就開始擔心細仔會俾人呃, 叫佢同個女仔分手....
咁佢就話同個女仔分手, 點知個女仔居然襯個佢去踢波, 搵埋一班女仔friend去球場圍佢, =口=
佢唯有打電話向佢家姐求救.....家姐拉左佢返屋企之後,佢同一晚又同個女仔一齊返 =口="

半年來, 前前後後分手又合, 合完又分都幾次....但始終都係無分手,
而且佢細佬好似中曬情毒咁...
屋企人一方面擔心, 另一方面都由得佢, 因為覺得迫佢分手都無用....
佢地就繼續拍拖, 個個星期去睇戲, 十分大洗
舉一部份例子, 佢女朋友都係十五歲, 用八百幾蚊買SKII用; 佢細佬就七百幾蚊買猿人Tee, 而且唔只一件...
我真係O曬咀....
但佢家姐話無所謂啦, d錢係佢自己儲...
ok, fine...

但係.......問題愈攪愈大.......
大約三、四個月前, 屋住人發現左, 細佬成日話去踢波, 事實係呃屋企人(其實係我發現,講俾佢家姐知),
在佢媽媽威迫下...佢話原來佢係上左女朋友屋企發生「性關係」...
當時大家都O咀, 再迫迫下, 講埋原來第一次發生性行為係球場邊的一個草叢中....  (大家有無O咀?)
而且佢地發生「性關係」原來已經唔係第一次, 而且次次都無避孕, 幸而無「攪出人命」...佢細佬亦答應左唔會再發生「性關係」(大家信唔信?...)

之後佢細佬有帶女朋友仔上屋企食飯, 我亦在場,
個女仔外表又唔係太壞, 深藍大眼con, 直髮, 衣著有dd暴露咁啦...  (大家唔好向日本方向幻想...)
但係唔識禮貌, 唔識「入屋叫人」, 食飯又同男朋友細聲講, 大聲笑,
大家都唔係好like佢...但當然無講出口啦...
如事者, 個女仔都上左去四、五次食飯, 食完飯就走, 佢媽媽認為咁都好, 至少可以多d時間睇住佢地唔好做錯事...

...戲肉o黎喇!.......
媽媽係家庭主婦, 上個月開始,
發現細佬房窗外的窗邊成日有陣尿味...用水沖走左之後幾日又有...
以為係樓上問題或者係雀屎味? 不過味道唔濃, 所以都無理會....
發生左一件事, 終於知道尿味點來....
由於個男仔晚晚都用家姐部電腦上網, 上到一兩點, 而且lock住門, (話就話部notebook係家姐, 其實似係細佬多d)
所以大家都唔知佢o向房做緊咩, 而電視機上面有房門唯一的一條key...
有一晚, 佢媽媽深夜去屙夜尿, 順便想開門睇下佢細仔訓左未,
但條key唔見左....咁佢媽媽不以為意, 照去廁所
第二朝, 媽媽發現廁所條key居然出現返電視機上面!
而且由於家姐臨訓前一向都會lock住屋企大門,
但係就發現俾人開過

大家估下發生咩事??....

又在一輪威迫下...
佢細佬話...原來琴晚半夜佢叫左佢女朋友上屋企! 之後發生左性行為(當然無避孕), 深夜4點幾再叫佢女朋友走....
大家估到點解窗台外有尿味嗎? 因為佢女朋友急尿...又唔敢去廁所....所以................
佢屋企人聽到, 都唔知點算, 得個嬲字.....但係細仔依然唔緊張咁, 重大少爺口吻話「唔會有BB o既! 就算有左我會攪得掂!」

今日學校對卷, 主科無炒, 但係其他科就炒曬, 呀媽鬧佢, 佢重好老定話「成績表都未派, 份卷炒左, 但係平時分會拉返高嫁喇!」
之後就落左街, 同女朋友食飯...
佢呀姨打電話俾佢, 同佢講佢咁做係唔岩, 再咁落去遲早出事, 但佢居然話「我係唔會聽你講野, 因為你地講o既野係唔正確!」
如果你有個咁o既仔, 你會點做?...

[大家估到點解窗台外有尿味嗎? 因為佢女朋友急尿...又唔敢去廁所....所以................]e個精彩

小弟愚見:
唔係同女仔講好話 其實個女仔係因為缺乏管教先會噤..........未必真係衰到無影個隻(可能吧)
起碼佢女朋友急尿又唔敢去廁所搞到要係窗邊解決.............就証明個女仔係怕俾佢家人知佢存在
只不過係無辦法先噤做........(只係小弟愚見不要插小弟 )
至於男個方面都仲有得講因為佢仲怕你女朋友屋企人嘈佢(所以咩都爆出泥)........

至於經濟除非女仔係因為$$$$$$同男仔一齊(但因女方係本身有$$$$的)
經濟封鎖方面對既男仔未必見效

不如捉個男仔再平心靜氣D大家再講下啦(太急於解決可能有反效果 )有時問題唔可能一次就解決到既
先大家傾吓睇下重點出係邊先再解決佢

[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 蕉皮 於 7-2-2009 03:38 發表
[大家估到點解窗台外有尿味嗎? 因為佢女朋友急尿...又唔敢去廁所....所以................]e個精彩
我都O咀....
對面大廈見到以為自己撞鬼....

依D真係....大家傾傾佢好喎...
家長其實希望細佬點
細佬同女朋友又希望點
大家取個平衡 有D咩係一定唔得同埋原因係咩...

"攪出人命"後果 當中既責任 錢 同日後既生活 細佬一定要好清楚明白!!@@

人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 一等兵 於 7-2-2009 05:02 發表
小弟愚見:
唔係同女仔講好話 其實個女仔係因為缺乏管教先會噤..........未必真係衰到無影個隻(可能吧)
起碼佢女朋友急尿又唔敢去廁所搞到要係窗邊解決.............就証明個女仔係怕俾佢家人知 ...
佢地都知個女仔無屋企人教, 所以男方呀媽都想籍著叫佢上屋企食飯, 俾返d家庭溫暖佢...
依家最怕係「攪出人命」....再任由佢地兩個, 遲d生左個B出來點算....
佢地重要膚淺到以為體外射精就唔會有BB.... 所以一定出事, 只係時間問題....
所以我同佢家姐建議封鎖個男仔, 唔好再俾佢去踢波同出街,
但佢家姐話佢呀媽係唔會咁做, 一來,因為佢呀媽好錫細仔; 二來,十五歲咁大個人要鎖都鎖唔住...

今朝早突然諗到14歲的媽媽果套片.....................

"窗台外有尿味....."

引用:
原帖由 阿芝 於 7-2-2009 10:32 發表
依D真係....大家傾傾佢好喎...
家長其實希望細佬點
細佬同女朋友又希望點
大家取個平衡 有D咩係一定唔得同埋原因係咩...

"攪出人命"後果 當中既責任 錢 同日後既生活 細佬一定要好清楚明白!!@@

個細佬中曬毒喇.... 都唔聽其他人講.... 只有佢女朋友係真理....
開頭都會聽呀媽講, 但依家就彩你都傻

講真下....我係你同你女友就由佢,呢D人,你唔比佢死一次佢唔心息

引用:
原帖由 一等兵 於 7-2-2009 10:35 發表
今朝早突然諗到14歲的媽媽果套片.....................
14歲的媽媽都叫做正常d....起碼兩個細路都聽教...
但我依單野就真係唔正常....

引用:
原帖由 Anonymous 於 7-2-2009 10:34 發表

佢地都知個女仔無屋企人教, 所以男方呀媽都想籍著叫佢上屋企食飯, 俾返d家庭溫暖佢...
依家最怕係「攪出人命」....再任由佢地兩個, 遲d生左個B出來點算....
佢地重要膚淺到以為體外射精就唔會有BB.... 所以 ...
噤真係好難搞個喎...............男仔啊媽依樣噤唔得果樣唔得噤師兄你真係好難幫到手喎

引用:
原帖由 mujiadam 於 7-2-2009 10:36 發表
講真下....我係你同你女友就由佢,呢D人,你唔比佢死一次佢唔心息
我女友都係咁打算, 打算由得佢, 由佢攪大個個肚先知錯,
但我就覺得, 佢地兩個都十五歲, 血氣放剛, 但係腦蔗都未生埋...個問題就係佢地未識諗,
依家就理直氣壯話「生左個B我會攪掂佢」, 但係生左個B之後過幾年, 到時識得諗時先後悔就太遲喇....

引用:
原帖由 一等兵 於 7-2-2009 10:43 發表

噤真係好難搞個喎...............男仔啊媽依樣噤唔得果樣唔得噤師兄你真係好難幫到手喎
係....佢地屋企重男興女....鍚到個仔濃...
我都算係外人, 上到佢屋企想講都唔好意思....

引用:
原帖由 Anonymous 於 7-2-2009 10:44 發表

我女友都係咁打算, 打算由得佢, 由佢攪大個個肚先知錯,
但我就覺得, 佢地兩個都十五歲, 血氣放剛, 但係腦蔗都未生埋...個問題就係佢地未識諗,
依家就理直氣壯話「生左個B我會攪掂佢」, 但係生左個B之後過幾年, ...
BB冇做錯架...點可以當佢係一個教訓?!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

發新話題