發新話題

[認真] 如果係你, 你會點做?

引用:
原帖由 亞延 於 8-2-2009 13:38 發表
其實我覺得樓主多事......人地老豆老母都唔理到你就真係幫都煩
呢啲case多數愈幫愈忙,之後佢父母會覺得你多事,教仔你都未夠班
最後得罪埋人地家長....
佢唔撞埋牆點知痛,你理得佢幾多,同埋就算理我唔會向個 ...
你講得岩...佢媽媽好寵細仔, 因為一向細仔成績都好好, 又聰明, 所以對細仔一向偏心
我女朋友同佢呀媽講應該點去阻止細佬出事, 佢呀媽話反而話佢幸災樂禍xx
不過有時我女朋友講野都好直接, 唔識圓滑...

引用:
原帖由 kimkileo 於 8-2-2009 23:25 發表

唔返咪由佢羅,呢個世界咁多人,幫到幾多救得幾多,佢唔聽要死唔通阻佢呀
呢d野,我同你呢d第三者係咁睇,到你生左個就唔係咁諗ga la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 9-2-2009 00:00 發表

呢d野,我同你呢d第三者係咁睇,到你生左個就唔係咁諗ga la
呢個問題又回到管教題者......白的講當初有教依家就唔洗煩啦.....

兩老想抱孫 , 兩老想細仔死

又何必逆老人家意 ?

引用:
原帖由 kimkileo 於 8-2-2009 18:53 發表
樓主.....綜合CGF多位意見都覺得係經濟封殺佢最有效。古語有云"棒下出孝兒",傳得咁多年總有原因架.....
等佢做下灰王子,十二點前唔該浦頭唔係訓街啦...
經濟封殺其實已經算係運作緊,
一日有五十蚊零用錢, 佢家姐話都係岩岩夠洗, 因為坐車返學都要二十蚊,
但佢今日又有錢去左睇戲喇
佢個志願可能係做影評家....

引用:
原帖由 於 9-2-2009 00:11 發表
兩老想抱孫 , 兩老想細仔死

又何必逆老人家意 ?
佢媽,老豆都鬧到好怒氣, 喊埋出來
但係細仔左耳入右耳出, 覺得屋企人反應過感
依家佢呀媽十點半就收佢電話, 唔俾佢傾電話
佢以前試過一個月手提電話費千幾蚊

引用:
原帖由 kimkileo 於 9-2-2009 00:09 發表

呢個問題又回到管教題者......白的講當初有教依家就唔洗煩啦.....
講真, 我覺得依家個細仔攪到咁, 都係當初佢媽媽爸爸所種o既因....

引用:
原帖由 Anonymous 於 9-2-2009 00:38 發表

講真, 我覺得依家個細仔攪到咁, 都係當初佢媽媽爸爸所種o既因....
咪係囉....呢條公式黎架,無得迫都無得改....由佢順流而下啦
你真係想幫佢呢一係就溶入佢既想法,唔好一開口就話佢
同佢FD左先,睇下到底佢俾咩野迷著....降頭都有得解啦
佢唔食硬都要食軟....一係就慢慢同個男既傾,一係就單刀同條女數清佢
其他方法我覺得無咩大用

引用:
原帖由 Anonymous 於 9-2-2009 00:38 發表

直頭就係啦..............師兄同你女友都唔好幫佢諗啦
得閒就同自己女友行下街好過啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回復 68# 的帖子

冇錯
溶入佢既想法,唔好一開口就話佢...
一開口就話佢0既話只會令佢愈來愈反叛

引用:
原帖由 Anonymous 於 9-2-2009 00:33 發表

經濟封殺其實已經算係運作緊,
一日有五十蚊零用錢, 佢家姐話都係岩岩夠洗, 因為坐車返學都要二十蚊,
但佢今日又有錢去左睇戲喇
佢個志願可能係做影評家....
你一毫子都唔俾又點,今時唔同往日.
老媽子拎起個衣架個仔都識得打三條九,仲會企定黎擋?
同埋睇完你前文後理...我覺得男既對性有極大需求加愛情觀無知
你封殺佢得返50蚊零用,佢唔出街有咩做,咪又做抽插運動囉
佢兩者既心境可能對愛情只係有性後有愛,或者兩者都對性有極大需求

依家佢衰十一呀,同佢講,一係你地唔好再做,比我知你地再做就報警,自己仔女又點呀,
我依家報警足左你好過唔知幾時有電話叫我去警局保你,好過唔知幾時你唔知攪左邊個個女,比人打到半死

引用:
原帖由 亞延 於 9-2-2009 13:30 發表

你一毫子都唔俾又點,今時唔同往日.
老媽子拎起個衣架個仔都識得打三條九,仲會企定黎擋?
同埋睇完你前文後理...我覺得男既對性有極大需求加愛情觀無知
你封殺佢得返50蚊零用,佢唔出街有咩做,咪又做抽插運動囉
佢 ...
佢老豆呀媽都話俾錢佢去叫雞, 都唔想咁快抱孫

引用:
原帖由 路比 於 9-2-2009 14:18 發表
依家佢衰十一呀,同佢講,一係你地唔好再做,比我知你地再做就報警,自己仔女又點呀,
我依家報警足左你好過唔知幾時有電話叫我去警局保你,好過唔知幾時你唔知攪左邊個個女,比人打到半死
唉...我自問如果我係佢老豆都做唔到咁盡.....

發新話題