20 12
發新話題

shotgun 打樹林?

shotgun 打樹林?

Pump action 12 bore shotgun 打樹林?
甚麼時候用?

附件

18-2-2009 23:19

二戰, 越戰既美國在東南亞好常見用shotgun 打林, 貪見唔清有冇人時都可以大包圍開幾槍清一清一D位。

mainly use.....嚇鬼

打山洞同close combat都一流呀, 尢其係D敵人偽裝成樹的時候!

英軍入樹木
一個Section(8-10人)一把
嚇鬼又好
大包圍開幾槍又好
目的在暗黑及不明郎嘅地方使用

引用:
原帖由 B20_hk 於 21-2-2009 10:50 發表
英軍入樹木
一個Section(8-10人)一把
嚇鬼又好
大包圍開幾槍又好
目的在暗黑及不明郎嘅地方使用
有殺錯無放過
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

絶對唔係嚇鬼!
美佬在二戰時發覺近戰時對日軍好有效, 甚至裝上刺刀!
一直沿用至越戰! (咁順便吸埋大麻又另計啦!)
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

清理戰壕利器呀 ~~ 上刺刀 ~~

即是U.S. Model 1897?

引用:
原帖由 追逐者 於 21-2-2009 20:46 發表
即是U.S. Model 1897?
太平洋名物  
之前係某個國內陣械資訊網睇話1897用到1st gulf war都仲有用, 真定假就唔知啦

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-2-2009 21:03 發表

太平洋名物  
之前係某個國內陣械資訊網睇話1897用到1st gulf war都仲有用, 真定假就唔知啦

而家仲有?

圖中是m870嗎?

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 22-2-2009 02:48 發表
圖中是m870嗎?
上圖係~
下圖1897,
見到個鎚咖!!

想睇二戰USMC有乜槍用......john woo套Windtalkers 烈血追風實滿足到你地......

20 12
發新話題