20 12
發新話題

左輪手槍o既新手問題...

左輪手槍o既新手問題...

唔好意思...因為我準備買一把左輪氣槍,但係未見過點樣用...
我想問o下:
1.左輪o既操作方法...
2.左輪氣槍係咪同一般氣槍一樣,只要扣動一下板機,就會發彈??
3.同埋仲有圖入面o個d左輪o既右上角o個個掣有咩用??
4.買左輪o個陣有d咩野特別要注意o既地方??
我準備買o既係Colt .357,$700...

我係超新手,好驚會買錯野...先唔該哂各位大佬為小弟o既解答...

1.說明書
2.說明書
3.說明書
4.特別要注意o既地方.....打wargame用佢會好唔方便啦..

起碼頭三條說明書有講...
點樣用...上網search下revolver....應該有講既...

買錯?你都知買邊支點會錯...

Marui果枝..........

引用:
原帖由 undefined 於 19-3-2007 21:36 發表
你知咩就講啦...|)

唔該哂先...我之前都上過網搵,不過網上冇咩關於左輪氣槍o既資料...
不過我最想知右上角個掣有咩用...
係咪每開一槍之前都要用手拉右上角個掣一次??
引用:
原帖由 undefined 於 19-3-2007 21:36 發表
呢位人兄...有咩請講...

引用:
原帖由 小強強~~ 於 20-3-2007 18:25 發表
不過我最想知右上角個掣有咩用...
係咪每開一槍之前都要用手拉右上角個掣一次??
果個掣係Hammer,是擊發子彈的重要部份
現時的左輪大多不用在開槍前拉Hammer,叫Double Action Revolver,但拉Hammer可以讓Trigger移後一點,方便開槍
古時的左輪則要開槍前拉Hammer,叫Single Action Revolver

但Single Action中Hammer的擊發力(2.2-4.4Lbs)比Double Action中的擊發力(8.8-12.2Lbs)少很多(此不適用在氣槍上)

要玩的話都係一殼一彈既好~
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 21-3-2007 00:39 發表
要玩的話都係一殼一彈既好~
kokusai

引用:
原帖由 undefined 於 21-3-2007 20:19 發表

kokusai
都唔知你做乜..
人地問嘢,自己知就整個icon話Marui唔好,
而家就整個kokusai出黎...
你咁好無聊je...|)

[quote]原帖由 adrianyahk 於 21-3-2007 20:25 發表

都唔知你做乜..
人地問

咁我問多最後一樣野...
咁大家知唔知圖入面o個把Marui左輪氣槍(Colt .357)駛唔駛每開一槍前都要拉一下右上角個擊鎚??

引用:
原帖由 小強強~~ 於 23-3-2007 18:22 發表
咁我問多最後一樣野...
咁大家知唔知圖入面o個把Marui左輪氣槍(Colt .357)駛唔駛每開一槍前都要拉一下右上角個擊鎚??
請問有邊位大佬知道??

引用:
原帖由 小強強~~ 於 28-3-2007 14:59 發表

請問有邊位大佬知道??
你買個陣有咩問題問下老細咪得lo~
唔岩心水睇過另一款lo, 你肯買佢唔會唔答你ga wo

RAHHHH!! 射爛你支玩具~

1.左係吟射
2.就吟射!
3.說明書
4.入氣要.....看圖!
整落去才入氣!!!!!!

引用:
原帖由 undefined 於 21-3-2007 20:42 發表

我指Kokusai 的左輪正是一殼一彈~
亦是我的心水
打game 時得6飛......
對住7個用 glock呀....m92呀的人
會點?

20 12
發新話題