發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-12-2008 22:58 發表
我換左呢隻GRIP, 個彈弓位唔夠深, 換左之後個SELECTOR轉果陣有難度, 同埋唔知係個身窄左定個GRIP闊左?SELECTOR由SEMI轉FULL/SAFE果陣個「HIGH」到個GRIP...
彈弓位唔夠深都可以鑽深d,

但SELECTOR果位果度肯定係呢隻grip闊左喇

咁多位師兄, 唔知大家有冇試過冇左bolt lock?  你地既情況係點同點樣解決呢?

我check過個bolt stop同匣都冇咩特別問題, 唔知會唔會同我換左尾通有關

會唔會因為行程唔同左lock唔到? 剪彈弓可行嗎?

先謝!

引用:
原帖由 westdog 於 7-2-2009 18:27 發表
師兄你會唔會係用左"原裝"尾通彈弓~?
係呀, 我都係用番完裝果條.. 會有問題嗎?

咁應該買邊隻彈弓先岩呢, 謝謝解答

回復 100# 的帖子

我係裝左copy UBR, 條尾通唔換唔得...

引用:
原帖由 rYaN 於 7-2-2009 19:15 發表

cut buffer膠,,不過自己cut小心個橫切面唔平...
thx 師兄, 係咪cut幾多要慢慢試?

其實果舊buffer膠有冇代替品? 我驚舊野cut左用番原裝通會唔會有問題?

Bolt Lock 問題已經解決, 果然係因為Bolt後退行程問題Lock唔到,

但個人不建議cut Buffer 膠, 因為要set既位可能係幾mm之差, 好容易會cut錯返唔到轉頭,

我自己土炮d方法係買水喉用果d黑色防水膠圈, 逐塊慢慢set,

注意如果重set距離同原本buffer膠差太遠, 拉handle時會lock左個bolt係條通度回唔番前面的

引用:
原帖由 loop2 於 5-5-2009 21:48 發表

新貨係、、、我覺得同舊板差唔多、、、打.25 15m+-照炒。
又話聲稱新hop up會解決到問題既...?

咁我都係唔side錢換佢個hop up同鋼管住...
signature oversize

引用:
原帖由 loop2 於 6-5-2009 01:41 發表

打重d可能會好d,但因我冇 .25g 以上係手、冇得玩、、
我支係第一水, 而家用3珠情況係好d

有無師兄試過自己同個身噴色?因為我嫌個身唔夠黑...

等佢出金身等到發mo ,把心一橫不如自己噴過

唔知拆晒D野出黎會唔會有D難度?

Thx Thx

引用:
原帖由 G3A3 於 3-6-2009 17:36 發表

對吳住各位!!誤中地雷!
但佢都擺左個"半完成品"係度,

唔知大貨會唔會都係手柄同下身同一隻色呢? 有d怪怪地...

今晚訂左支Scar了,  但同場見到有Co2夾賣, 有冇師兄試左?

但我今晚見到既佢地係寫住co2夾, 賣三百幾

而且重有for M4 co2用既 強化parts

唔知有無其他師兄見到呢?  

回復 1100# 的帖子

我見到既正是M4 & M16既 co2 匣

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2009 13:57 發表

250蚊姐..
$250係Hop up組+管連工包料嗎? 

引用:
原帖由 生豪 於 25-6-2009 19:04 發表

淨管
哦... 原來係咁

唔知換new hop up會唔會有作用過換管?

覺得6.03同6.02未必有太大分別

我幾個月之前問過未有新hop up換, 有冇師兄知有得換未同幾錢呢?

發新話題