32 123
發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 kpc 於 8-12-2008 09:27 發表
ching, may i ask the marking on WE is your custom made or stock marking? Thx!
師兄,三斤有齊兩款(都係行貨)賣,無marking比有marking平一舊水
有興趣買個無marking既自己做marking都可以!

強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 09:04 發表
佢叫我揀人地退左果D,話剩係隻夾有事..

我覺得佢有貨,只係唔願上倉拎,因為只退槍都有兩大箱係度

只嘆我唔係一買幾廿支,咁我都係行過幾步就買到

駛錢最緊要自己開心丫
師兄可能誤會,貨真係無乜得剩,就正正係試晒之後有2箱退槍係度...退既有d真係只係匣既問題
呢幾日只計團購已經出左五十幾支,都未計街客,你想人地有幾多貨呢?
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

引用:
原帖由 路比 於 10-12-2008 10:24 發表
咁作為一個消費者,去一間比錢比得開心d o既地方買野都係無可口非喎
咁絕對係既
小弟唔係身在現場亦唔會評論
反正Terryimac師兄最後都買到,玩得開心就最緊要

希望唔好介意小弟八掛

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 10:23 發表
可能係啦,但店員A同店員B講話上倉拎貨,店員B同佢講左一陣,
跟住店員A就叫我去睇D退貨,都好有禮貌的,但主要問題係D退槍我睇左幾支,花既程度唔係一般既花,加上信心問題,無理由take 個risk去比麻煩自己ma , 買二手 ...
咁簡過先買絕對係岩既
話晒係顧客丫嘛,小弟買果時都簡左兩支,可能早d去,貨源充足所以有得比我簡啦...
hopup既較法,其實位置係拉開個bolt見到一圈黑色有防滑痕既金屬圈,因為只見到約三分一個圈,要轉係有少少難度...
有個比較好既方法係係入匣位伸手指入去轉,甚至乎屈開上下身,咁就實教到hopup喇~
希望幫到你

引用:
原帖由 peter9999 於 10-12-2008 10:02 發表

係囉,乜 D 匣真係咁水皮呀嘅!我買果陣時都試左幾個匣至"簡"到一隻用得  
哈,漏氣情況好似少過wa匣喎...
而且比你試清試楚先買,我覺得呢種做法更為負責任囉

引用:
原帖由 AJM 於 10-12-2008 11:41 發表

咁師兄你有無買WE M4?
買左,全fit真數外部parts
買返黎唔知點解個bolt有d潤滑油+金屬碎係度...
抹走佢再上少少油就無事(其實就咁打都無事...但我總係覺得怕怕)
blow back比想像中細力少少,但已聽過有朋友裝玩具後sight,打打下震碎左...(零件四散果隻)所以都夠晒力架喇...
marking唔夠像真,但我向來唔係marking派,fit到真骨真尾通果下先係受落
前管造工唔算靚,比較玩具但呢個價錢唔通叫佢續條車散熱紋比你咩
叉滿topgas夠full 60飛足兩round,隻匣有隔開內膽,唔會full full下凍過凍柑,又積晒水珠咁...
bolt lock有朋友已經打爆左,原裝係亞鉛做耐力成疑,但:
1.佢會出鋼造既,唔知會唔會免費換比你?就算賣都唔會好貴!
2.bolt lock爛左你都開到槍喎,唔會話爛左個人就坐左係度下晝唔洗玩...

家下最困擾小弟既問題,就係力水太大,都係要囉去比師傅睇睇...小弟唔識改槍

p.s.值得一提既係we m4既"槍機助進器"真係functional架,當然我地用gas槍,個bolt會懾住係半路既機會好低(真槍燃燒火藥,有火藥渣所以機會高d),但佢做埋呢d小細節就真係好有心機

引用:
原帖由 AJM 於 10-12-2008 13:03 發表

多謝曬師兄用後感想。
唔好咁講,反正我咁岩想打篇用後感出黎,借呢個機會遮

引用:
原帖由 路比 於 11-12-2008 16:48 發表
呢枝ggb m4要改頭換面睇黎都好似唔係太難
骨就只要用返有太陽環的就好方便,不過一d特別o既骨就要搵真數牙....
尾就可以全部行尾通的玩具or真品都可以上
依家係唔知用gp for wa的grip又岩唔岩用係we上呢
shooter出比WA既trigger grip,雖然上到,但會有條好大既罅係樹,應該都會介手指...唔建議上除非你抆得埋個位

尾通亦非所有玩具fit位,要知道坊間d玩具互相之間都未必fit位,邊隻fit位就唔清楚喇,請自己試,但唔fit位既,Avalon出既mk18 mod0果隻LMT款尾柄,入原裝we尾通唔係太fit位,會緊,不過仍然入到既

引用:
原帖由 loop2 於 12-12-2008 10:57 發表

You are the man!!

BTW,  if i get the DD 9" any idea which low profile gas block should I use?   I spend 2 hrs asking arrd KW St but info is Ltd..
dd骨何不諗下用返dd款既gas block呢?

引用:
原帖由 loop2 於 12-12-2008 12:18 發表

arrrr.....just worry the WE outer barrel wont fit....
真品DD gas block 100% good fit!
copy唔清楚sorry...

引用:
原帖由 AJM 於 13-12-2008 07:09 發表
我想裝呢套喺枝WE M4上。
小弟就係裝呢條骨,不果短管唔岩位,短左少少,個火帽縮左入去...
唔知會唔會出spacer呢

引用:
原帖由 AJM 於 13-12-2008 09:38 發表

條管應該10.5"?
呃......我就無度過,但呢條骨我已經裝好左,扭走長外管後,確係突唔到出黎,加埋火帽,先突一半火帽
坦白講,我唔改短管就係因為咁,實在好似包皮過長......

引用:
原帖由 AJM 於 13-12-2008 11:48 發表

Cut短條D.D. Mk18 RAS II rail咪可以突到出黎囉!
割包皮...

彈匣follower為甚麼會上唔返黎?

係友台分享左,不如上黎呢樹分享多次...

其實除左三巾自己公佈既"彈弓太長"之外,重有原因既!
小弟岩岩整好一隻有問題之匣,現同各位巴打分享:
首先,要找出病因,才可"對症下藥"
小弟試過拔出內餡,用幼身之六角匙試推彈弓(只是彈弓,follower留在彈匣頂不動)沒有事,壓縮得很正常
再試拿走彈弓,將follower沿彈槽郁動,亦係順滑既!!
基於無可能會有第三樣野影響,所以小弟發現分別沒有問題的話,唯一的問題只有出現在"一起推動"時了!!
答案原來係條彈弓"撓"得唔好!頭尾太過方形!
小弟將follower向下按之際,係有一兩圈既彈弓"攝"入左follower同彈槽之間既!亦係點解會攝實左唔上返黎既原因!
解決方法十分簡單:用鉗將彈弓頭尾(其實應該只係頭就夠...但順便整埋尾啦)箝細d個圈佢等佢無機會向外擴張至攝入follower及彈槽之間...
唔明?幻想下IFC既大廈頂樓係點,你就明喇...

希望幫到頭痕既師兄

引用:
原帖由 AJM 於 13-12-2008 12:15 發表

Very nice setting.... How much does the MBUS cost? Does the MagPul Hong Kong agent will carry the MBUS sights?
小弟都搵緊...係唔係用LMT尾柄,LMT前後sight?
好困惑,好籮籮孿......

32 123
發新話題