16 12
發新話題

[WE] WE GBB M4專區

WE GBB M4專區

先講下對VVE感覺先, VVE感覺比井X輕好多, 亦十分結實, 打GAME應該唔錯(我無試力/HOPUP), 但係大家都用TOPGAS情況下後座力比起 井X明顯小一半

但好處係外管可以快換為短管, 原裝亦跟多一條6.03短管, 十分貼心

而相對井X的高價, VVE只為井X的半價有找, 十分划算!

上井X, 下VVE

VVE左邊槍身大特寫

VVE右邊槍身大特寫

三角準星(隱藏VVE MARKING)

VVE尾柄通同井X一樣, 都係短過個柄

VVE尾柄個制無左D格仔紋

上身大特寫, 上井X下VVE

上VVE下井X (VVE管無散熱紋無MARKING)

VVE TRIGGER 大特寫(行程比井X短, 有利打IPSC, 但造形比較粗糙)

井X TRIGGER 行程較長, 但較像真

左VVE右井X, 井X的手柄已被我換為真品

刺刀座特寫, 我試過上M9, 井X就非常FIT, 但係VVE就好似唔太FIT(因為比井X闊?)

上身大家的RAIL數肉眼看起來差不多, 但值得注意的是VVE上身, 助推器上方欠了兩個MARKING

內部結構照, 兩支槍的結構是絕對不同, 不過有一樣反而井X沒有的功能便是助推器VVE是可以用的, 反觀井X只是像AEG時的裝飾

由於結構不同關系, 所以兩支槍的上下身是不能合體

彈匣特寫, 左VVA, 右VVE, 我個人認為VVE的匣一來只是VVA的一半有多, 二來比VVA的像真

彈匣像真度VVA只有這個比VVE優勝(左VVA右VVE)

VVE上RAIL MOUNT上ARMS MOUNT十分FIT(其實是有點緊...)

VVE與井X的MARKING對比

MAGWELL特寫

本帖最近評分記錄
  • golliwog19 威望 +10 相片分享 10-12-2008 19:14
  • golliwog19 金錢 +10 相片分享 10-12-2008 19:14
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 kpc 於 8-12-2008 09:27 發表
ching, may i ask the marking on WE is your custom made or stock marking? Thx!
原裝買返尼已經有(行貨)
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 高!高!高! 於 11-12-2008 21:18 發表
隻grip唔太薄的話,有冇機會鑽返個小孔出來??
因為看來加工難度唔算太高,師兄看來可行嗎??
所有真GRIP都有呢個小孔??

我換左都有WOR
鵰。豹。狸。獅。狒

我o係三巾搞左200...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Terryimac 於 18-12-2008 17:06 發表
樓上位師兄應該無聽錯,因為支槍返左頭幾日,我係三巾問佢地支we裝唔裝到G&P kit,

果時D店員圍晒係counter, 負責人講:"我而家幫客攪緊支啦,四舊水!“

我估可能四舊水裝埋掛..
唔知呢, 可能我只係改返度牙, 同埋老友價, 所以收我咁ge價錢啦

btw, 我今日試過落真grip 俾vve m4, 有d問題, 改左之後令selector 唔順, 要作出改動先得...
鵰。豹。狸。獅。狒

我換左呢隻GRIP, 個彈弓位唔夠深, 換左之後個SELECTOR轉果陣有難度, 同埋唔知係個身窄左定個GRIP闊左?SELECTOR由SEMI轉FULL/SAFE果陣個「HIGH」到個GRIP...

附件

18-12-2008 22:58

鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 路比 於 18-12-2008 23:10 發表
嗯,等陣..........師兄你果枝好似係井勝黎架喎
我講緊o既係vve
我試下將兩支個GRIP掉轉尼用姐...

點知真係差小小, 結果都係要等
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 rYaN 於 5-2-2009 12:35 發表

噤我又未聽講過..不過aeg管改件我就睇過..
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=32978&highlight
鵰。豹。狸。獅。狒

自已噴吧, 反正真槍都好小全支現成係沙色
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 loop2 於 19-4-2009 09:56 發表

估應該唔會多好多。佢隻mag咁大件又人工又運費都係2xx..不過遇到鬼火幾會會大左,check左槍唔使2野就唔同火力,Lol...
可以用索帶索住個上下身等佢唔可以拆咪得
鵰。豹。狸。獅。狒

16KG GAS??

TOP GAS幾多"KG"呀???(唔係磅LB)
鵰。豹。狸。獅。狒

鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 d.s 於 4-6-2009 12:02 發表
http://www.youtube.com/watch?v=XzSIgQx0oCY&feature=channel_page

.....同真鎗冇分別~?!
.....信不信由你
咁....又真係差左小小...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 -l- 於 4-6-2009 16:43 發表

oh I am lovin' it
佢話功能完全復刻, 咁 d 色水唔知係點呢?同埋唔知d光學係咪同真品一樣, 做到4變1果陣d image會變形呢
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 4-6-2009 18:17 發表

佢4x變1x個原理唔係咁架...應該就唔會有變型...
唔信你大可以問下d貓ge
鵰。豹。狸。獅。狒

16 12
發新話題