75 12345
發新話題

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

我有個朋友話,M134(airsoft)咁多管咁多彈.一定玩晒全場

我問返佢轉頭M134真係想像中咁無敵嗎?
論射速,佢的確勁,但係係戰術運用層面,M134真係會發揮作用嗎?
佢即刻無聲出.......

M134,M249,M60等(airsoft)載彈量雖多

但係彈數,真係對個戰局影響咁大?在戰鬥中真係能夠發揮作用嗎?
定係其實根本只係為左想派彈既欲望而派彈??
還有其他的因數嗎??

呢個又係一個無聊問題,但亦都係一個應該要重視既問題................

各位~好好的分享一下意見,謝謝!!

有既, 強大火力cover
如果有一枝槍係無作用既話, 呢個世界唔會有槍出現啦

M134 ,你玩過未?我上次在公司有個師兄拎入黎比我玩左次,四十幾磅,你玩比我睇

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 02:25 發表
有既, 強大火力cover
如果有一枝槍係無作用既話, 呢個世界唔會有槍出現啦
我明,我明...............
只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 02:53 發表

只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂 ...
冇野係冇敵既,任你幾多彈,要打死你(一鎗死),可能只係需要一鎗~
呢個好睇打法

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-3-2007 02:33 發表
M134 ,你玩過未?我上次在公司有個師兄拎入黎比我玩左次,四十幾磅,你玩比我睇
但總係會有d人係拎得起架~

係度講埋一件事~
其實我唔出聲都真係無咩大影響,我身體出問題,不適宜打wargame........係鐵一般的事實
只係見到呢d聲音走左出黎,忍唔住就想講下者................

我覺得拿這些機槍的作用是 ------- 炮台 + 箭靶

它可以利用它火力持續上的優勢,火力間斷上一定會比普通槍少

先不論它能不能殺到人,但至少由一開始,它會成為眾夭之的

這時它便由炮台的身份變成箭靶,這樣它的工作也可以說是大功告成

因為它已完成了   火力掩護隊友 + 吸引敵人的目光,這樣它的隊友便有機會乘虛而入、暗渡陳倉

以上純屬假設 ^^"

M134 唔敢講, M60 M249 .... 如果拎得起又行動自如o向某 D 場地係幾好o既 supporter.
因為對面聽到 d 出彈聲都踎低晒 , 自己人可以走得 free d.
但係另一個問題 M4 or AK 加 drum 咪都可以咁.

問返你朋友 M134 6條管有咩作用就知佢有幾多斤兩

wargame上 , 機槍十分簡單 , 就是派米......
你用支MP5加C-mag都做到咁既效果啦......
所以玩具249、60無咩特別優勢...

講到尾 , 咩槍型都好 , 咪又係波箱一個.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 02:53 發表

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹[無敵249]"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外話:不久以前,我在槍街一家算是有一定歷史的舖中聽過的對話......

新手(們):你們是怎樣打wargame的,我們未試過的可不可以說來聽聽?
吹水店員:我們是打戰術,玩cover的.
新手(們):戰術!!?是怎樣的?
吹水店員:用full的把對手按下去,cover自己人上去.
新手(們):那麼便要帶很多彈上場了?
吹水店員:3-4千飛啦.你想像下入滿10隻300匣也差不多,一日要帶2-3萬飛上下,所以這也是打wargame也要講究體能的原因......

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:24 發表

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外 ...
好大wor....
個新仔係咪即刻買幾箱彈?

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:24 發表

而"新人鼓吹"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外 ...
咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁" 既 心態
試問下自己, 面對意粉槍, 你應該點對付佢地呢?

引用:

題外 ...
句說話好面善.........................

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:29 發表

咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁&qu ...
回想當時,我係用速度打嬴意粉的...............

75 12345
發新話題