發新話題

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

引用:
原帖由 14692 於 24-3-2007 06:14 發表
時而世易
還原基本步, 同當年吹蛇冇分別
有分別~以前吹蛇full得耐會"冧"壓架喎(CO2除外)...仲會變滅火筒咁噴水,而家電槍full多多都得!!除非掃齒..

我自己一向鍾意249...
二來我唔鍾意專登走上前去射人..
我鍾意協助自己人攻上去,自己鍾意做cover
或者自己鍾意守住某個位,但隊友唔洗又瞻前又要顧後~

所以睇一個人點玩,睇自己心態
將會入手の潮物:
1.Nike X Hideout Foodscape Woven
2.NFS限定ABCサル迷彩柄シャークパーカー黒系
3.Levi's Fenom X Fargment Gold Package505w36

引用:
原帖由 bravohk 於 24-3-2007 09:47 發表

有分別~以前吹蛇full得耐會"冧"壓架喎(CO2除外)...仲會變滅火筒咁噴水,而家電槍full多多都得!!除非掃齒..
full到咁上下,D人自然會覺悶
到時二手街大把平槍放.................

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 10:20 發表
我自己一向鍾意249...
二來我唔鍾意專登走上前去射人..
我鍾意協助自己人攻上去,自己鍾意做cover
或者自己鍾意守住某個位,但隊友唔洗又瞻前又要顧後~

所以睇一個人點玩,睇自己心態
最慘係D人會話你淨係識得唔郁,怕死唔敢衝向前

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 10:21 發表

full到咁上下,D人自然會覺悶
到時二手街大把平槍放.................
賣左個月餅盒咪得囉

引用:
原帖由 hypermax 於 24/3/07 10:22 發表

其實都唔駛理其他人點睇、點講?,你知自己唔係咪得囉!
就算係咁又點,做好自己個位置咪得囉!
唔係下下都要衝架嘛

引用:
原帖由 MAGIC 於 24-3-2007 10:41 發表

其實都唔駛理其他人點睇、點講?,你知自己唔係咪得囉!
就算係咁又點,做好自己個位置咪得囉!
唔係下下都要衝架嘛
你要知d人輸賴地硬......................

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 10:22 發表

阿棠(candy)乘日都咁話我架喇~
我知道自己做緊咩,
人地話我理得佢咁多...自己又時幫人衝上前係一種樂趣

打個比喻:
用足球為例, 贏波就讚自己, 輸波就賴龍門
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好, 比人射死就話冇人攻,冇人郁, 懶皮...
你kill到人從來冇讚過d cover, 但當有人死時, cover就係死人嗌死既藉口...
將會入手の潮物:
1.Nike X Hideout Foodscape Woven
3.Levi's Fenom X Fargment Gold Package505w36

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 11:29 發表

你要知d人輸賴地硬......................
痾屎唔出賴地硬
將會入手の潮物:

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 12:09 發表

阿棠(candy)乘日都咁話我架喇~
我知道自己做緊咩,
人地話我理得佢咁多...自己又時幫人衝上前係一種樂趣

打個比喻:
用足球為例, 贏波就讚自己, 輸波就賴龍門
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好 ...
同感 X 10

我見過m249 比人用手槍爆面

有幾無敵都係睇人架o者

在GAME 場玩M60, M249 其實完全無優勢. 支野又鬼咁重, 如果過GAME場交通唔方便, 隨時未打GAME已經手軟. 就算落場用, 舉槍, 轉身都慢過人. 彈又唔係最多 (一個AK 彈胡 已經 3000 ROUND, 249 只得2500).  還有, 你用一支249, 根本就預左一支249 要同2至3支 彈胡 AK, 或者 M4打. 隨時係最先俾人KO.

如果純粹做砲台, 火力支援, 又會有人話你冇技術, 純粹靠彈多.

其實落場用249, 都係想過吓 GUNNER FEEL, 絕對唔會話有優勢.

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 24-3-2007 16:32 發表
在GAME 場玩M60, M249 其實完全無優勢. 支野又鬼咁重, 如果過GAME場交通唔方便, 隨時未打GAME已經手軟. 就算落場用, 舉槍, 轉身都慢過人. 彈又唔係最多 (一個AK 彈胡 已經 3000 ROUND, 249 只得2500).  還有, 你 ...
中point,因為打game唔似真實戰場咁,真槍m4既裝彈數只不過係m249既六份一....點同wargame...個個支槍都幾百粒...連reload都唔太要re既...不過啦...249真係好型

我都話啦, 咩槍款咪又係波箱一個。
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

講真,如果大家係玩得勻真的話,唔會支支都c-mag,支支都係底邊啦

都係果句,拎咩槍唔係問題,係用槍同一齊玩槍ge人ge問題...
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題