發新話題

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 12:09 發表

阿棠(candy)乘日都咁話我架喇~
我知道自己做緊咩,
人地話我理得佢咁多...自己又時幫人衝上前係一種樂趣

打個比喻:
用足球為例, 贏波就讚自己, 輸波就賴龍門
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好 ...
佢都唔知比我插過幾多獲
良性插~

打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦←其實人地唔係用249/60果d都有咁既情況出現~人地啪個鼓就可以~~閒閒地一二千飛~~~
郁唔到只係技術問題~~

曾經有一日~對面隊三支249/60~仲有d用鼓既人~
我地果邊全部都係打匣~多數都係鏈匣~
仲有人打彈弓匣~~
對面都係一班打左好耐game既人~~
佢地d槍~一扣雞係可以成分鐘都唔停~~
但係當日佢地都唔係一面倒~~大家都互有輸嬴~~

我只係分享下~如果你真係覺得多彈就係絕對優勢~
你都可以整個彈鼓~改同步上彈都唔係真係咁貴~
我諗大部份玩得wargame既人~都有能力負擔~~
如果真係買唔到既~就磨練下自己既技術啦~呵~

似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVER......仲有你估d彈鼓扣長雞派米真係咁著數????這就錯了, 一般"鼓手"的bb使用量也是非常多, 因為佢哋成日以為2~3千飛有排打, 所以好多時每次扣雞都一百幾十粒咁出, 咁佢最多一個鼓咪扣二十次度....之後要RELOAD 啦......M249同M60 RELOAD有幾煩同幾耐....我諗大家都知啦.............

說回M134/M60/M249 打WARGAME有無著數.....
M134可以說一定係流同活"把", 由於呢枝槍嘅射擊姿勢是要把上半身全部企出來.........唔死都無用...
而M60/M249.....由於RELOAD 實在費時(M60還好少少)彈盡即是身死時...............

引用:
原帖由 queen 於 25-3-2007 01:49 發表
似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVE ...
死在個個都係gunner呢...
不過算啦, 大圍都彈箱彈鼓full死唔收, 無法...

引用:
原帖由 伯言 於 25-3-2007 02:45 發表

死在個個都係gunner呢...
不過算啦, 大圍都彈箱彈鼓full死唔收, 無法...
我又好少預到喎........

引用:
原帖由 queen 於 25-3-2007 01:49 發表
似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVE ...
所以執雞通常執咗個gunner先, 之後就易辦事喇
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 24-3-2007 23:49 發表
講真,如果大家係玩得勻真的話,唔會支支都c-mag,支支都係底邊啦

都係果句,拎咩槍唔係問題,係用槍同一齊玩槍ge人ge問題...
絕對有同感呀!! 最憎矛柴:x

引用:
原帖由 snowmannavy 於 27-3-2007 03:22 發表

絕對有同感呀!! 最憎矛柴:x
要矛既, 拎咩鎗都可以
本來無一物, 何處惹塵埃

我試過一次對M249,我見那人掃得咁high,咪躲在草叢中等,唔夠5 minutes 佢就reload,我就走埋去用 sidearm KO左佢。
所以我覺得單人用以上機槍不是無敵,相反有兩個人,一人用機槍,另一人用其他weapons會好得多。

引用:
原帖由 gtoray 於 24-3-2007 04:41 發表

I know who they are
i really want to meet them.
would u mind to tell me how to contact them?
thanks!!

引用:
原帖由 ethanwch 於 27-3-2007 11:41 發表
我試過一次對M249,我見那人掃得咁high,咪躲在草叢中等,唔夠5 minutes 佢就reload,我就走埋去用 sidearm KO左佢。
所以我覺得單人用以上機槍不是無敵,相反有兩個人,一人用機槍,另一人用其他weapons會好得多。
lol
you one on one with him?

引用:
我支249有兩個彈箱...所以reload一次對我尼講唔係問題
鵰。豹。狸。獅。狒

彈數真係可以影響成場
拿住支冇子彈既槍既士兵同一舊廢鐵冇分別

好多軍人都係因為有強大既火力cover先死唔去

引用:
原帖由 THK_FireKinji 於 27-3-2007 19:09 發表
彈數真係可以影響成場
拿住支冇子彈既槍既士兵同一舊廢鐵冇分別

好多軍人都係因為有強大既火力cover先死唔去
真實中,.50可穿鐵,你D 6mm/8mm/4.5mm得唔得先

引用:
原帖由 match_man 於 27-3-2007 19:41 發表

真實中,.50可穿鐵,你D 6mm/8mm/4.5mm得唔得先
穿鋁罐

發新話題