發新話題

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

我有個朋友話,M134(airsoft)咁多管咁多彈.一定玩晒全場

我問返佢轉頭M134真係想像中咁無敵嗎?
論射速,佢的確勁,但係係戰術運用層面,M134真係會發揮作用嗎?
佢即刻無聲出.......

M134,M249,M60等(airsoft)載彈量雖多

但係彈數,真係對個戰局影響咁大?在戰鬥中真係能夠發揮作用嗎?
定係其實根本只係為左想派彈既欲望而派彈??
還有其他的因數嗎??

呢個又係一個無聊問題,但亦都係一個應該要重視既問題................

各位~好好的分享一下意見,謝謝!!

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 02:25 發表
有既, 強大火力cover
如果有一枝槍係無作用既話, 呢個世界唔會有槍出現啦
我明,我明...............
只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-3-2007 02:33 發表
M134 ,你玩過未?我上次在公司有個師兄拎入黎比我玩左次,四十幾磅,你玩比我睇
但總係會有d人係拎得起架~

係度講埋一件事~
其實我唔出聲都真係無咩大影響,我身體出問題,不適宜打wargame........係鐵一般的事實
只係見到呢d聲音走左出黎,忍唔住就想講下者................

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:24 發表

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外 ...
句說話好面善.........................

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:29 發表

咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁&qu ...
回想當時,我係用速度打嬴意粉的...............

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:46 發表

流動炮台!?!!?!?!
起碼我都有見過一隊全隊裝彈鼓m4既隊伍出現

想當年拎支g3加彈壺比人話不知所謂.............................
而家?唉~~~~~~~~~

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 04:14 發表

......滿城盡是大彈匣 (指的不是一般鏈匣.)
所以而家開發緊呢d野........去留比自己玩...................

按圖放大啦~~~~~~

引用:
原帖由 14692 於 24-3-2007 05:44 發表

而家一人一把M4+'月餅罐'
今非昔比啦~~~
D人介意你雙電槍落場,多過你拎彈鼓落場

引用:
原帖由 bravohk 於 24-3-2007 09:47 發表

有分別~以前吹蛇full得耐會"冧"壓架喎(CO2除外)...仲會變滅火筒咁噴水,而家電槍full多多都得!!除非掃齒..
full到咁上下,D人自然會覺悶
到時二手街大把平槍放.................

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 10:20 發表
我自己一向鍾意249...
二來我唔鍾意專登走上前去射人..
我鍾意協助自己人攻上去,自己鍾意做cover
或者自己鍾意守住某個位,但隊友唔洗又瞻前又要顧後~

所以睇一個人點玩,睇自己心態
最慘係D人會話你淨係識得唔郁,怕死唔敢衝向前

引用:
原帖由 MAGIC 於 24-3-2007 10:41 發表

其實都唔駛理其他人點睇、點講?,你知自己唔係咪得囉!
就算係咁又點,做好自己個位置咪得囉!
唔係下下都要衝架嘛
你要知d人輸賴地硬......................

你地回想一下,有249係場入面時,D人係咩反應,由其係班新人

個回響係你有支裝C MAG/午餐盒既槍都無法同249比較............

引用:
原帖由 mid_te 於 29-3-2007 14:08 發表

如果係mg42或者m82又會點呢??
MG 42?我有呀.............但係也只不過是一支一味死full派彈的槍罷

引用:
原帖由 sazabi 於 28-3-2007 09:39 發表
其實我覺得呢d情況,gunner開槍先係做野之時(當然大前提係佢唔係打緊你啦)
不過249馬.......比新手用下唔係壞事黎既....

1.唔重下,大支野下又點知輕便細槍既可愛呢?
2.某程度上我同意leon o個個 殺手技術同 ...
的確係,你right
之但係我所指既係通常擁有呢幾種槍械既人.....會突然地自信心爆棚
就算打唔中人都會話[我咁多彈打埋黎你都唔死?唔好扮野啦]
被人打中自己就更加當無回事
人地問你支槍既野十問九唔應等...............................

發新話題