發新話題

M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 02:53 發表

我明,我明...............
只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹[無敵249]"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外話:不久以前,我在槍街一家算是有一定歷史的舖中聽過的對話......

新手(們):你們是怎樣打wargame的,我們未試過的可不可以說來聽聽?
吹水店員:我們是打戰術,玩cover的.
新手(們):戰術!!?是怎樣的?
吹水店員:用full的把對手按下去,cover自己人上去.
新手(們):那麼便要帶很多彈上場了?
吹水店員:3-4千飛啦.你想像下入滿10隻300匣也差不多,一日要帶2-3萬飛上下,所以這也是打wargame也要講究體能的原因......

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:29 發表

咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁" 既 心態
試問下自己, 面對意粉槍, 你應該點對付佢地呢?
誠然我比較消極(應該說是沒出息.),下次不join他們的game.因為這樣好像已經由戰鬥技巧變成改槍技術的比較.
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:30 發表

句說話好面善.........................
所以我說是不久"以前"
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:40 發表

其實圍佢咪得囉, 如果你一枝槍可以打到幾個唔同位既人..........
errrr........先諗下次唔同佢打啦
嗯,可能我之前vs過一隊"意粉"隊,所以get錯了你的意思.sorry.
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:46 發表

流動炮台!?!!?!?!
對!是流動炮台(們).
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:59 發表

起碼我都有見過一隊全隊裝彈鼓m4既隊伍出現

想當年拎支g3加彈壺比人話不知所謂.............................
而家......
......滿城盡是大彈匣 (指的不是一般鏈匣.)
支那人 不等如 中國人

發新話題