18 12
發新話題

[認真] 暗戀人又唔夠膽出聲既我

暗戀人又唔夠膽出聲既我

講左就可能成功50/50, 唔講乜都沒
呢d先叫青春呀, 衰左又唔使死

做得出怕咩認...........同佢講我係鍾意噤你又如何.........依家你想人地同你一齊呀師兄你唔係諗住一封無寫名既信.....人地就會走泥同你講 me too 我都係好鍾意你下話..................坦白講我係佢我都唔鍾意啦........明知係你問又認.........唔可以怪佢憎你喎....................師兄括出去幾大就幾大........一於咩都唔諗去追佢(but記得讀好d書先 )
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

哇你真係好魚wo 咁比人傳d 衰野法

""最近,我終於鼓起勇氣寫左一封情信,當然佢係一封好formal既情信,相信都感動唔到人。呢段時間開始,佢又笑得少左,可能係擔心掛?不過我諗佢都好快知係邊個比佢(我淆底唔寫名)。結果,呢個惡夢終於實現左……

佢唔係我果班,所以只係係佢果班傳。我自問好鬼死乞人憎又厚面皮,但係我真係無地自容呀大佬……佢知道左係我,我又唔夠膽認,比人當左我淆底,佢就愈來愈憎我……我真係不知所措,一個錯誤既決定就搞到如此田地,不過我總算忍左成年……""

呢段就係要你等.....一直等到佢地唔提為止
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

你淆底 , 封信寫到拎文學獎都冇用

而淆底呢樣野只可自己克服

克服唔到既你就要預左個女仔俾其他人溝

哎....
你真係...攪到一鑊泡喎~~>_<
本來情信好地地既 又要唔寫名
當你懶神秘啦 又冇再一步俾TIPS人
攪到而家進退兩難喇~
佢嬲你 可能係覺得你唔認真 響度玩佢咁...
你唔認 一陣D同學傳番佢自作多情咁 就真係大獲喇~

冇架喇 你真係要大膽D
直接搵佢兩個人單對單講清楚
認自己鍾意 再認自己之前淆底
俾D誠意 示愛+認錯
得就得 唔得睇下肯唔肯做個朋友咁啦~
記得唔好託人傳話 唔好再玩咩暗事喇

祝你成功啦

人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

人生有幾多個十年!! 講左先la!
Saving Private Kai人

引用:
原帖由 steveyue 於 3-6-2009 23:24 發表
人生有幾多個十年!! 講左先la!
呢句又真係幾中point
鵰。豹。狸。獅。狒

親口認左佢吧
女仔無一個會即刻話好既(除非你係Johnny deap之類吧)
要俾耐去等

師兄, 在下係過來人, 你愈無膽人地愈唔理你, 你而家所諗既憂累, 只會成為你既障"外", 何必要被憂累動搖你?

情信!XD
我以為呢個只係漫畫穚段,估唔到真係有人用....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 5-6-2009 13:21 發表
情信!XD
真係有架....
女仔寫比男仔既都有....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 5-6-2009 13:21 發表
情信!XD
想當年我都收過......

me too
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 dondon24 於 3-6-2009 17:55 發表
小弟求助CGF唔係為左加發帖數……請認真對待。

雖是新手笫一帖,已經要黎到如此田地,唔多唔少都似無病呻吟多D

話說回來,自從小弟見到佢開始,就有種好怪既感覺,口語係咪叫「有feel」?愛到天昏地暗又唔算,就係 ...
如果佢知道係你寫,而又唔接受你,你可以同佢講"我會等你",成功率會大增

講起暗戀,我都有感而發,話說有個女仔la,我細個小學果時識既,過左幾年la,我都有同d小學同學出泥玩ar果d la
我都形容一下佢先,佢係中學好多人中意,但係我只係鍾意講爛gag既人,但係只會有男仔笑得出
到左上年到la,我地就傾多左電話,佢有咩唔開心都會打比我,有次我多口問下佢點解只會打比我,唔打比其他人,
佢話個個都潛晒水,但係我知道唔係個個都潛晒水,而且我又暗戀佢,所以無講出泥
直到一次我同個fd行緊槍街,佢打泥我唔想一路行街一路聽電話,佢有好多野講,
但係我既回應都係"o"
過左果次佢就無再打過電話比我la,而且我都無打電話比佢....

18 12
發新話題