18 12
發新話題

唔知系咪新手的新手買槍

唔知系咪新手的新手買槍

唔知系咪新手的新手買槍
~各位c兄大家好~
小弟已經玩左年幾wargame轉過幾支槍(m4a1...m4CQB-R同ak)...都發現唔系幾適合我用
小弟的高度系165cm(但已經15歲...都系得165cm )
近排想轉另一把槍....但諗極都諗唔到
大約在2000蚊下(多多500蚊都還可以的)
希望各位c兄可以幫下小弟諗諗啦.....一萬個唔該

有呀~等我打返上去先
我唔系幾鍾意玩m4

小弟對mp5同g36c都幾有興趣
但諗緊買國狗...七色拉面...定馬記好

引用:
原帖由 skydogdog 於 2009-6-23 06:15 PM 發表
七色拉面金身
c兄你的意思系.....

引用:
原帖由 一等兵 於 2009-6-23 06:19 PM 發表
如果諗住打原裝咪馬記囉
ZA就有保
國九就.....................睇下幸運女神係咪你老友啦
國狗的話得返mp5同g36c可以諗
p90就......一定馬記

多謝咁多位c兄比的意見
諗諗下好似g36c真系唔錯(不過會同好多人撞槍 )
我諗買就買國狗(我系一個窮家弟子 )

引用:
原帖由 亞爾多 於 2009-6-23 08:52 PM 發表

不過小心G36C可能會"前重後輕"
系因為前置電的問題???

引用:
原帖由 mozcardking 於 2009-6-23 09:55 PM 發表

買國狗g36既話我覺得最好自己識或者朋友識整槍先,
上次我朋友幫朋友整, 整2支g36, 兩支都話要執位, 總之就係話以後呢d野咪搞...
其實玩具槍黎黎去去都係個幾支, 大路個幾支既話一場game總有幾支係側邊, 其實 ...
整槍自己都識少少
但系c兄...我想問執d咩位???
唔系幾明要執咩位

引用:
原帖由 mozcardking 於 2009-6-24 09:39 PM 發表

我記得我朋友個次好似係話個ball 箱入面d 位唔岩, 兩邊唔對稱好似話係
總之我覺得支槍信唔信得過重要過支槍好唔好用, 上次見過位師兄岩岩買左支槍落場, 打唔夠幾場壞左, 無得搞, 全日就打手槍

希望幫到師兄你
我都試過
買左支槍
去到試槍區...發現條電線

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2009-6-25 01:05 PM 發表
ZA枝P90都唔錯丫
我聽講一般......

引用:
原帖由 一等兵 於 2009-6-25 06:01 PM 發表
又雷槌
雷槌冇咩興趣

引用:
原帖由 derek_lok 於 2009-6-25 05:50 PM 發表
想長呀?PSG-1 / M14囉
想短呀?M11 / MP-5K / MP-7囉

人用槍定槍用人呀??
當然系人用槍
所以要搵支合我用的槍

引用:
原帖由 飛哥仔 於 2009-6-25 11:48 PM 發表
個人覺得要睇你既態度, 先至可以合味道....

(當係)如果你要求精準又夠遠既, MP5一定唔O岩你要求....除非你改長管大缸, 不過就無左MP5味...如果想匣大OR比較喜歡用火力GUM低人....MP5你會好頭痕...(蕉蕉匣好快無彈 ...
合味道!!!cup noodles
唔該曬c兄你先
其實我對p90都好有興趣

引用:
原帖由 derek_lok 於 2009-6-26 03:31 PM 發表

咁決定左就比d堅持啦
C兄...有少少問題想問你
ca p90的sport-line 同 pro-line有咩分別
ca的p90有d c兄話唔錯...系唔系呢 (我對ca一向冇咩好感)
小弟冇錢買馬記住
加上馬記的p90紅點版系咪好似停左產
p90我最鍾意都系紅點版個樣
唔該曬c兄你先

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 2009-6-26 07:15 PM 發表

ca p90 我fd一買就打9.6 打左4場都未掃
不過你要諗番條管既長度所影響既集彈性 當然可以改長
玩p90要諗既問題大約都係幾樣
1. d匣放係邊
2. 用匣定箱
3. 買番車仔電定鋰電
4. 有事識唔識搞番掂 無理由打 ...
如果p90個唔系爛波箱殼我都識整ge
但我想問出面多唔多p90的parts ?
我諗緊買大比匣袋
我用300rd匣
我諗都系用車仔電...對我黎講真槍的射速已經好足夠

18 12
發新話題