37 123
發新話題

家庭廁所手作黑白沖片,我的第一次><

家庭廁所手作黑白沖片,我的第一次><

Yashica D with 120 Lucky 100

沖罐 - $130
顯影定影 - $70
濕碎野 - $100
落海120 - $7
時間 - 1 hour
水 - 適量(多)

HB-17 22度 7分鐘
過水
HB-19 22度 10分鐘內
沖水 20分鐘

三色 牆 梯

海報 標貼 標貼者

鐵絲網外的藍天

北角總站

獨與街燈
http://www.flickr.com/photos/adrianyahk/sets/72157621321688647/
flickr重有d呀~

結論.......搖得太多,contrast爆左

大家俾下意見!
本帖最近評分記錄
  • louisli 威望 +20 相片分享 16-7-2009 12:00
  • louisli 金錢 +20 相片分享 16-7-2009 12:00

唔識影相!但係好勁呀!

好正哦...............
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

未買藥,不過已經買左Scanner~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 15-7-2009 00:44 發表
未買藥,不過已經買左Scanner~
唔係呀...我拎去俾人... 25蚊...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 00:32 發表
Yashica D with 120 Lucky 100

沖罐 - $130
顯影定影 - $70
濕碎野 - $100
落海120 - $7
時間 - 1 hour
水 - 適量(多)

HB-17 22度 7分鐘
過水
HB-19 22度 10分鐘內
沖水 20分鐘

http://farm3.stati ...
第一次.......係咪好好玩呢............
開頭自己沖,係好有成就感的,不過........................................可能以前小弟做過幾年黑房,以經對到怕了..
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 15-7-2009 00:54 發表

第一次.......係咪好好玩呢............
開頭自己沖,係好有成就感的,不過........................................可能以前小弟做過幾年黑房,以經對到怕了..
我之前係黑房沖,好大壓力囉...屋企輕鬆好多...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 00:54 發表

我之前係黑房沖,好大壓力囉...屋企輕鬆好多...
我以前係沖房做,開頭覺得好好玩......但有次藥水份量出錯,之後就比人XYZ左半日,最尾掉番我去哂相..............

正~~ 總站果張爆得黎好靚~~

黑房... 最好玩係曬相......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 15-7-2009 01:07 發表

放大機...買唔起呀...我都係去租..最多... 學埋哂fiber-base先!~

引用:
原帖由 HunterX 於 15-7-2009 01:07 發表

小弟哂100吋x20呎長的燈片都做過.....但做得多.....你就唔會覺得咁好玩

引用:
原帖由 亞龍 於 15-7-2009 01:12 發表
小弟哂100吋x20呎長的燈片都做過.....但做得多.....你就唔會覺得咁好玩
工作唔同娛樂嘛, 自己o係黑房慢慢曬自己D相就過癮~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 01:11 發表

放大機...買唔起呀...我都係去租..最多... 學埋哂fiber-base先!~
一定係去租架la.......買得起,都冇地方做黑房la...........
加上出去租,你又可以哂彩色(彩色相一定要用機冲,人手沖唔到架).............

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 01:11 發表

我都係發住夢先......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 15-7-2009 01:14 發表

工作唔同娛樂嘛, 自己o係黑房慢慢曬自己D相就過癮~~
以前都用公司的16x20相紙,哂落唔小自己的作品......................................
但黑房最好玩的唔係哂相..........係...........................小弟有次自己加班,叫左當時的女友上黎等我,係全黑的黑房裹面...我地xxxxxxxx...........(個x字係咩??自己古下la)

37 123
發新話題