35 123
發新話題

COD4 MP模式之實戰分析--步槍篇

COD4 MP模式之實戰分析--步槍篇

1.a)M16A4+Red Dot Sight

中~遠距離適用(橫掃
  b) ACOG

遠距離適用
2.a)Ak-47+Red Dot Sight

中~遠距離適用+掃射
  b)ACOG

遠距離適用+掃射(適合穿牆用
  c)Silencer

中距離適用+掃射 (遠的話,會減攻擊力
3.a)M4+Red Dot Sight(某師兄:M4一瞄就上下咁陏

中~遠距離適用+橫掃
  b)Silencer

近距離適用+掃射 (中同遠的話,會減攻擊力
用ACOG的話,超難瞄準.....
4.G3+Red Dot Sight(攻擊力可以取代狙擊槍

5.G36C+Red Dot Sight(射擊速度快過M4,但攻擊力就.....

6.a)M14+Red Dot Sight

中+遠距離適用(準確度同攻擊力可以取代狙擊槍
  b)ACOG

遠距離適用(準確度同攻擊力可以取代狙擊槍
7.MP44

近~遠距離適用(適合掃射同穿牆用
但不建議新手用
=========================================================================
建議Perk的使用:
1.
-------------------------------------------------------------------------
2.
=========================================================================
下回:Company of Hero:TOV
本帖最近評分記錄
  • louisli 威望 +4 原創內容 26-7-2009 15:15
  • louisli 金錢 +4 原創內容 26-7-2009 15:15
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

我想問...咩係MP mode
Liberté     Égalité     Fraternité

回覆 2# 的帖子

Multiplayer mode
其實MG都一樣好用嫁~

引用:
原帖由 Tyiji 於 25-7-2009 20:17 發表
我想問...咩係MP mode
multiplayer

G36C攻擊力好低?無留意添
咁下次用AK啦

我習慣249加deep impact同stopping power
M16識玩近中遠全包,一下3發KO

下回:COD4 MP模式之實戰分析--Shotgun+LMG篇

其實我覺得last stand仲好用
分分鐘汁幾件
我習慣遠距離:
M16/M14/G3加
M1014
last stand
中距離:
AK/M4/G36C加
3FG/M203
快reload同
last stand
近距離:
MP5/P90/UZI加
3FG
快reload
last stand
消聲:
P90加
3FG
UNV jammer
last stand
機槍:
RPD加前握把
快RELOAD
last stand
我玩開就咁..狙擊唔玩..
一槍打唔死...
總括黎講我習慣全部用last stand同3FG
同埋我覺得用stun好過flash
Liberté     Égalité     Fraternité

引用:
原帖由 亞爾多 於 25-7-2009 20:46 發表
G36C攻擊力好低?無留意添
咁下次用AK啦
射速快過M4架咩? 唔多覺喎, 我反而LIKE G36C射速慢連射時間長DD又穩定, 中距離一流, 遠距離就LIKE M14+紅點多D, 自問SNIPER RIFLE我係白痴......不過最熟用既係....MP5!!!

引用:
原帖由 飛哥仔 於 25-7-2009 21:58 發表

射速快過M4架咩? 唔多覺喎, 我反而LIKE G36C射速慢連射時間長DD又穩定, 中距離一流, 遠距離就LIKE M14+紅點多D, 自問SNIPER RIFLE我係白痴......不過最熟用既係....MP5!!!
MP5SD + DEAD SILENCE
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 飛哥仔 於 25-7-2009 21:58 發表

Lag機人士出沒注意

感覺上M4射速較快
但實際上無計過

指數上M4好似快過G36C..

引用:
原帖由 tinchauy 於 25-7-2009 22:34 發表

Lag機人士出沒注意
唔明 =.=

引用:
原帖由 Tyiji 於 25-7-2009 21:48 發表
其實我覺得last stand仲好用
分分鐘汁幾件
我都好鐘意人地用LASTSTAND , 之後補粒STUN GRENADE比他 (我一向唔會射死人就係原地等, LAST STAND好小殺到我...
引用:
原帖由 surefire0828 於 25-7-2009 22:25 發表

MP5SD + DEAD SILENCE
同好

35 123
發新話題