22 12
發新話題

電槍用鋰電

請問 , 如果thunderpower 7.2V 1320Mah 20C 打M120 夠唔夠用呢? 例如 Rof 20

我用緊7mm Bearing. M120 彈弓 . Bearing 尾頂!

無知一問. thunderpower  係唔係有protect呢?

試過用firefpx 3條裝 11V 1200mah . 打兩排後舊電有D暖暖地!!!

引用:
原帖由 亞龍 於 20-3-2008 00:43 發表

7.4..........我冇用過,唔知有幾快,但夠c的11.1唔cut齒都只係32-3左右
你不如用高扭齒+M120+馬老二700 la.......夠慢架la
用7.4v其實都唔太好,摩打的工作v數由9v起,太底v隻摩打會因唔夠力,重用多左A數(電量)
龍版主. 多謝回覆

因為之前見人講過 如果用M120彈弓. GP M120摩. 用7.2 20C 都OK. 所以再證實一下law

因為想藏入#58的手把. 又唔相偷位! 所以考慮7.2V

我買左Thunder power 7.4V 20C . 但佢個叉電頭係細頭4腳. 而我個 smartplus叉機叉2cell係3腳. 請問點樣做呢?

[quote]原帖由 亞龍 於 22-3-2008 00:14 發表

1.改平行差電頭...........出去買隻2cell3腳平時o個D頭自己改......
2.出去比小小錢

[quote]原帖由 亞龍 於 23-3-2008 02:36 發表
IMAX好難有二手,因為佢咩電都

龍版主. 另外想請教一下
用Lipo full雞打左一夾多時舊電有D暖暖地. 是否正常?

引用:
原帖由 亞龍 於 23-3-2008 21:49 發表
正常
多謝你

想請問下除左thunder power. 仲有邊隻電比較可靠又好用呢?

引用:
原帖由 Inty 於 26-3-2008 02:46 發表
即係如果VFC 同 馬記如果唔改打7.4V 就OK唔會掃, C數放面, 10C同15C 分別不太, 如果彈弓比較強先會用到15C
如果要用11.1 V 就一定要改齒同motor.....係唔係咁??

同我想問係唔係買返個Post 入面果隻差機(KWT ...
Thunderpower 有7.4V  有1320mah 同 2千幾mah,. 都係 2佰幾同3佰幾
其他balance叉機都得!

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 01:01 發表
最近我改哂用Hi Model 的25c
我用1800mah 25c 11.1v打街場力再加大食摩打都夠比...........真係又平又底用
好似好大舊. 有幾大舊呢?
幾錢舊呀? 好似唔見街有賣.. 同廠Li-fe 果隻差幾遠呢?

龍版主. 想問下Thunderpower 舊電係唔係有protect裝置呢?

另外如果打緊果時將個鋰電電錶(IC板果隻有LCD)長插響個balance頭. 會唔會有問題呢?

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 01:01 發表
最近我改哂用Hi Model 的25c
我用1800mah 25c 11.1v打街場力再加大食摩打都夠比...........真係又平又底用
龍版主 .. 街場力即係幾大力呀?

佢有冇7.4V但係容量大D? 唔知幾錢舊呢?

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 22:28 發表
PM你
多謝回覆呢//...thanks

[quote]原帖由 smalljohndoe 於 28-3-2008 10:55 發表
想問

引用:
原帖由 軍事新手 於 29-3-2008 01:26 發表
係咪一定要買平衡叉機呢?
我去偉高到問, 佢話舊電細就唔駛喎??
可以, 你得2S . 你部叉機support叉lipo就得 (set到叉幾多粒). 可以行紅黑唔得bal頭! 不過叉出黎係唔係每粒一樣watt就唔知la

22 12
發新話題