發新話題

電槍用鋰電

a123我見人地玩FLASHLIGHT 用
18650都2400MAH
A123 26650肥過18650咁多
應該有3xxxmah?

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=165252

回覆 #130 亞龍 的帖子

睇哂都唔係好明
唔怕掃次輪天梯要改d咩呀
十萬感激

引用:
原帖由 軍事新手 於 1-3-2008 02:58 發表
我係一個新手~
我一些問題好想大家幫幫忙
我支m4(日本marui)想用鋰電
係唔係買舊電同叉機就可以駁到
有冇野要改同注意呀
請大家幫幫忙thx
1.原裝marui齒頂唔到用11.1v咁快,換齒吧
2.要改用鋼杯或改7mm/8mm啤零箱
3.天梯改用ARMS由/GP等靚小小的
4.換彈弓,最小要M100
5.買有平行差电的鋰电差機
6.買舊输出電流最小有20A的鋰電

mah 係 電流量/小時 ma係電流量 h係小時
1800mah = 1.8 Ah(1000ma=1A) 姐係一個小時要用哂舊電,電流量係 1.8A
25c係輸出比,1.8Ah x 25c =45
姐係持續輸出係 45A
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

回覆 #138 亞龍 的帖子

感謝大大∼
萬分感激

請問c兄們我舊電係11.1v 2200mah 16c , 應該用幾大既fuse呢
thx.

引用:
原帖由 bigking110 於 16-3-2008 03:41 發表
請問c兄們我舊電係11.1v 2200mah 16c , 應該用幾大既fuse呢
thx.
唔要fuse. cut jor佢
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

SRC HK416用原廠野頂唔頂到11.1V火孤嫁?(原廠一穿裂)
唔想太傷槍,用7.4V既話會唔會好廢?

引用:
原帖由 andy53120569 於 19-3-2008 10:45 發表
SRC HK416用原廠野頂唔頂到11.1V火孤嫁?(原廠一穿裂)
唔想太傷槍,用7.4V既話會唔會好廢?
1. 11.1V火孤好廢.....佢C數唔夠,一開槍电压由11.1v下降
到得番9v左右....所以好多朋友都話用11.1V火孤,支槍唔洗改,
但因电池已经过载,所以好快壞.....其實夠c數的11.1v鋰電係可以好快架
2. 7.4V又夠c數既話,唔會好廢,只會慢D,如你咩都唔想改,可以試下呢隻

新品种 2000mAh 9.6V 20C LiFePo4 磷酸铁锂电池 更耐用更安全

尺寸: 110 x 40 x 24 mm / 4.33 x 1.57 x 0.94 in
重量: 199g / 7.02 oz
电压: 9.6V
容量:2000mAh
持续放电:20C
瞬间最大放电: 30C

回覆 #143 亞龍 的帖子

我得350蚊,買唔買到嫁??
睇佢個樣好次好貴咁..=口=

請問 , 如果thunderpower 7.2V 1320Mah 20C 打M120 夠唔夠用呢? 例如 Rof 20

我用緊7mm Bearing. M120 彈弓 . Bearing 尾頂!

無知一問. thunderpower  係唔係有protect呢?

試過用firefpx 3條裝 11V 1200mah . 打兩排後舊電有D暖暖地!!!

引用:
原帖由 sumandy 於 19-3-2008 22:42 發表
請問 , 如果thunderpower 7.2V 1320Mah 20C 打M120 夠唔夠用呢? 例如 Rof 20

我用緊7mm Bearing. M120 彈弓 . Bearing 尾頂!

無知一問. thunderpower  係唔係有protect呢?

試過用firefpx 3條裝 11V 12 ...
7.4..........我冇用過,唔知有幾快,但夠c的11.1唔cut齒都只係32-3左右
你不如用高扭齒+M120+馬老二700 la.......夠慢架la
用7.4v其實都唔太好,摩打的工作v數由9v起,太底v隻摩打會因唔夠力,重用多左A數(電量)

引用:
原帖由 亞龍 於 20-3-2008 00:43 發表

7.4..........我冇用過,唔知有幾快,但夠c的11.1唔cut齒都只係32-3左右
你不如用高扭齒+M120+馬老二700 la.......夠慢架la
用7.4v其實都唔太好,摩打的工作v數由9v起,太底v隻摩打會因唔夠力,重用多左A數(電量)
龍版主. 多謝回覆

因為之前見人講過 如果用M120彈弓. GP M120摩. 用7.2 20C 都OK. 所以再證實一下law

因為想藏入#58的手把. 又唔相偷位! 所以考慮7.2V

回覆 #145 亞龍 的帖子

放唔到入尾通到..要倨
我仲想問問,用7.4v15c1250mah飛馬電夠唔夠郁SRC HK416原廠野?

發新話題