發新話題

電槍用鋰電

我買左Thunder power 7.4V 20C . 但佢個叉電頭係細頭4腳. 而我個 smartplus叉機叉2cell係3腳. 請問點樣做呢?

回覆 #151 sumandy 的帖子

個叉機買橙色果個,上uwant買賣區果到睇下枝安個post

引用:
原帖由 sumandy 於 21-3-2008 02:37 發表
我買左Thunder power 7.4V 20C . 但佢個叉電頭係細頭4腳. 而我個 smartplus叉機叉2cell係3腳. 請問點樣做呢?
1.改平行差電頭...........出去買隻2cell3腳平時o個D頭自己改......
2.出去比小小錢揾車仔鋪幫你改差頭.......
3.用上面K師兄的方法,買過個差機(但我古正常人唔會咁做)
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

[quote]原帖由 亞龍 於 22-3-2008 00:14 發表

1.改平行差電頭...........出去買隻2cell3腳平時o個D頭自己改......
2.出去比小小錢

引用:
原帖由 sumandy 於 23-3-2008 01:37 發表

唔該晒龍版主

我去偉高 (買電果間) 問佢. 個叔叔介紹左包轉頭俾我 , 一包有4款. 佢叫我用5cell >3cell (6pin> 4Pin) . 叉過冇問題OK了

我見佢試用部唔知乜但係差得Lipo的差機. 就咁插非平衡果邊差 ...
IMAX好難有二手,因為佢咩電都义到,其實買新的唔要火牛都係4佰到尾

[quote]原帖由 亞龍 於 23-3-2008 02:36 發表
IMAX好難有二手,因為佢咩電都

龍版主. 另外想請教一下
用Lipo full雞打左一夾多時舊電有D暖暖地. 是否正常?

正常

引用:
原帖由 亞龍 於 23-3-2008 21:49 發表
正常
多謝你

想請問下除左thunder power. 仲有邊隻電比較可靠又好用呢?

最近我改哂用Hi Model 的25c
我用1800mah 25c 11.1v打街場力再加大食摩打都夠比...........真係又平又底用

附件

26-3-2008 01:01

即係如果VFC 同 馬記如果唔改打7.4V 就OK唔會掃, C數放面, 10C同15C 分別不太, 如果彈弓比較強先會用到15C
如果要用11.1 V 就一定要改齒同motor.....係唔係咁??

同我想問係唔係買返個Post 入面果隻差機(KWT)同電(Thunder power)就得??
Thunder power電池有冇7.4V??
Hi Model 又有冇7.4 呢?

引用:
原帖由 Inty 於 26-3-2008 02:46 發表
即係如果VFC 同 馬記如果唔改打7.4V 就OK唔會掃, C數放面, 10C同15C 分別不太, 如果彈弓比較強先會用到15C
如果要用11.1 V 就一定要改齒同motor.....係唔係咁??

同我想問係唔係買返個Post 入面果隻差機(KWT ...
Thunderpower 有7.4V  有1320mah 同 2千幾mah,. 都係 2佰幾同3佰幾
其他balance叉機都得!

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 01:01 發表
最近我改哂用Hi Model 的25c
我用1800mah 25c 11.1v打街場力再加大食摩打都夠比...........真係又平又底用
好似好大舊. 有幾大舊呢?
幾錢舊呀? 好似唔見街有賣.. 同廠Li-fe 果隻差幾遠呢?

龍版主. 想問下Thunderpower 舊電係唔係有protect裝置呢?

另外如果打緊果時將個鋰電電錶(IC板果隻有LCD)長插響個balance頭. 會唔會有問題呢?

發新話題