發新話題

電槍用鋰電

引用:
原帖由 sumandy 於 26-3-2008 07:51 發表

好似好大舊. 有幾大舊呢?
幾錢舊呀? 好似唔見街有賣.. 同廠Li-fe 果隻差幾遠呢?
唔同电壓同用料的....
但我冇用過
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 sumandy 於 26-3-2008 15:05 發表
龍版主. 想問下Thunderpower 舊電係唔係有protect裝置呢?

另外如果打緊果時將個鋰電電錶(IC板果隻有LCD)長插響個balance頭. 會唔會有問題呢?
唔會有問題,舊野係比你咁用架

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 01:01 發表
最近我改哂用Hi Model 的25c
我用1800mah 25c 11.1v打街場力再加大食摩打都夠比...........真係又平又底用
龍版主 .. 街場力即係幾大力呀?

佢有冇7.4V但係容量大D? 唔知幾錢舊呢?

引用:
原帖由 sumandy 於 26-3-2008 22:14 發表

龍版主 .. 街場力即係幾大力呀?

佢有冇7.4V但係容量大D? 唔知幾錢舊呢?
PM你

引用:
原帖由 亞龍 於 26-3-2008 22:28 發表
PM你
多謝回覆呢//...thanks

想問吓你地d電係邊買, 因為我係街都搵唔到你地講果兩隻牌子, 其實我最驚係買左d留既冇balance 差
thanks brother

[quote]原帖由 smalljohndoe 於 28-3-2008 10:55 發表
想問

引用:
原帖由 smalljohndoe 於 28-3-2008 10:55 發表
想問吓你地d電係邊買, 因為我係街都搵唔到你地講果兩隻牌子, 其實我最驚係買左d留既冇balance 差
thanks brother
唔係想話你................但你知唔知咩叫balance 差电???

係咪一定要買平衡叉機呢?
我去偉高到問, 佢話舊電細就唔駛喎??

同埋我想問呢..我用first天梯同齒輪, sys杯士打11.1v鋰電, 怕唔怕掃呢?
杯士駛唔駛換呢?

引用:
原帖由 軍事新手 於 29-3-2008 01:26 發表
係咪一定要買平衡叉機呢?
我去偉高到問, 佢話舊電細就唔駛喎??
可以, 你得2S . 你部叉機support叉lipo就得 (set到叉幾多粒). 可以行紅黑唔得bal頭! 不過叉出黎係唔係每粒一樣watt就唔知la

引用:
原帖由 軍事新手 於 29-3-2008 01:30 發表
同埋我想問呢..我用first天梯同齒輪, sys杯士打11.1v鋰電, 怕唔怕掃呢?
杯士駛唔駛換呢?
你打乜彈弓?

嘩...d post又返炒冷飯...
可以唔返底得ma...

引用:
原帖由 martinmhk 於 29-3-2008 09:14 發表
嘩...d post又返炒冷飯...
可以唔返底得ma...
咁改槍D野係十年如一日架la............
唔炒冷飯.......咁一個人開一個topic問鋰電野好冇?
三兩日就有新(鋰電一問)Topic好冇??
你睇左唔等於人地睇左,你識哂唔洗睇係你的事,
有料就幫下手答...........
唔好話人係到炒冷飯..............................................

引用:
原帖由 亞龍 於 30-3-2008 17:31 發表
咁改槍D野係十年如一日架la............
唔炒冷飯.......咁一個人開一個topic問鋰電野好冇?
三兩日就有新(鋰電一問)Topic好冇??
你睇左唔等於人地睇左,你識哂唔洗睇係你的事,
有料就幫下手答........... ...

發新話題