發新話題

電槍用鋰電

有冇人可以救救我
唔該各位師兄

引用:
原帖由 TakLon_1220 於 10-8-2007 06:50 發表
我想問一問,打11.1鋰電有d咩野要注意(我指波箱)
但我又想打快

我落 Systema Full Tune Up Kit 99 for M4A1 ( Super High Speed ) 落個8mm波箱度
但因為我唔熟砌槍
唔知有冇問題

但比較易掃呢個問題
有 ...
睇住套齒行得快過個天梯....

咁即係要點set?
唔該師兄可以教教我ma

我真係唔熟槍

用700MOTOR
專幫"貧"友RE-SET~~"APS"波箱~

回leungleung
mah 係 電流量/小時 ma係電流量 h係小時
1800mah = 1.8 Ah(1000ma=1A) 姐係一個小時要用哂舊電,電流量係 1.8A
25c係輸出比,1.8Ah x 25c =45
姐係持續輸出係 45A

M100彈弓 + 馬老二700摩打 ,用電量係14-15A左右
買電時用mah數 x c數,就知舊電合唔合用la
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

回101653

1600mah 12c
合AK用

引用:
原帖由 亞龍 於 22-2-2008 21:03 發表
回101653

1600mah 12c
合AK用
仲有冇一個大a數的電??
我for快頻用

唔該你先

回覆 #97 101653 的帖子

未有廠出
但我用隻大陸麼打,比GP M120快
用M100彈弓都只係16-17A
舊電1.6A x 12c = 19.2A
夠用囉

引用:
原帖由 亞龍 於 22-2-2008 21:11 發表
未有廠出
但我用隻大陸麼打,比GP M120快
用M100彈弓都只係16-17A
舊電1.6A x 12c = 19.2A
夠用囉
但係我個波箱既做法同你個快頻post的做法接近..
都係systema藍摩配150%
跟你一樣都去2格齒

只怕....唔夠用^^

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 21:16 發表

跟你一樣都去2格齒

只怕....唔夠用^^
systema藍摩行成30A架..................
咁冇法囉

引用:
原帖由 亞龍 於 22-2-2008 21:43 發表

systema藍摩行成30A架..................
咁冇法囉
另外我想問埋
點解你個快頻post

個單向拍頭唔可以裝番完本個啤令??
要搵鑼絲收住佢呢...
呢層我真係唔多明

請教下你
唔該哂^^

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 22:11 發表

另外我想問埋
點解你個快頻post

個單向拍頭唔可以裝番完本個啤令??
要搵鑼絲收住佢呢...
呢層我真係唔多明

請教下你
唔該哂^^
因為啤令拍重囉
交拍輕嗎

引用:
原帖由 亞龍 於 22-2-2008 22:30 發表

因為啤令拍重囉
交拍輕嗎
膠拍連入面都拆埋
用鑼絲收住??

改槍我唔係太在行
係度請你指導^^

但係咪要係個拍頭度cut成六角形放粒絲母落去??

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 21:16 發表

跟你一樣都去2格齒

只怕....唔夠用^^
用呢隻la.........AE1000+
打M100,21A
同systema藍摩一樣快,但電量小,我最近幫隊友一口氣入左50隻
有興趣可PM我

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 22:35 發表

膠拍連入面都拆埋
用鑼絲收住??

改槍我唔係太在行
係度請你指導^^

但係咪要係個拍頭度cut成六角形放粒絲母落去??
我冇裝到裹面粒金属,所以原裝拍頭冇野收,只好裝c母o係出面,鏍c由裹面收出黎
其實買隻膠單向拍就得架la.......

發新話題