58 1234
發新話題

電槍用鋰電

電槍用鋰電

槍用鋰電

雖然話過唔貼相,但好多師兄話cgf  o個邊太慢,睇唔到...........
所以只好又貼la,係到唔中意睇的師兄們講聲唔好意C先

先黎睇下舊電同充電機先
電磁係 Thunder power 1320mah 11.1v ($370)
小弟試過用兩面力,最多可以打5-6千飛,
重要係一場45分鐘的game內打哂,中途唔發覺有跌V,
電磁也不太熱.....  
充電器我用有平行充電的KWT ($330)
INPUT 9-15V直流電,可充 7.4v 11.1v同14.8v的鋰電
out put由0.5-2A

當然........舊電今細,就一定要放o係槍la
到現在我用左三種方法
第一種係裝落ARMS #23
張# 23前手柄當電Box,合大部份有骨及前出線的槍用
但請留意,個# 23係需要用鑼床改位先裝到電架!

附件

18-1-2007 03:36

第二種係裝落格仔尾柄到
先要用鑼床在尾柄鑼出合電磁大小的空位
再改短條尾(通)便ok....

附件

18-1-2007 03:38

第三種係copy VLTOR 尾柄
只要在尾柄cut出一定的空間放電,
再cut短尾(通)便可以

附件

18-1-2007 03:41

引用:
原帖由 怪物 於 19-1-2007 00:19 發表
不過最衰7.4又唔夠用
11.1v既又會好易掃
睇你點改姐

勁!
成千蚊過尾都攞黎改..............................[]

你回post有冇咁快呀[] ...........................................

引用:
原帖由 路比 於 21-1-2007 09:34 發表
想問問,可唔可以講埋如果用鋰電o既話,個波箱點改?
11.1v快等很耶...
用Torque Up齒+700摩打咪慢D囉!

引用:
原帖由 WeDs 於 23-1-2007 01:28 發表

7.4V 20c 打一面力一定得 , 7.4v 差滿有 8.4-8.6v .
ROF 唔夠就再換 motor or gear 去就返 , 但我要預兩粒一日.
一趺底過 8.0v 就會 feel 到好笠.
另外 20c 可能會高左 d , 要加 delayer 唔係就 single  ...
靚電係唔會因為差滿電令V數變高架![]

引用:
原帖由 gunnerx 於 2-2-2007 13:07 發表
請問電除左thunder power外,.仲有邊隻用得過??我想用11.1v,最好$250以下,想放得入p90內....
另外差機邊度多選擇同較平呢?
thanks!
大陸電太易死,未用過!

引用:
原帖由 gunnerx 於 2-2-2007 19:13 發表
亞龍兄,你支槍打緊咩力呢??
由2面至底邊有多都有,
但1320mah o個舊我只用作2面至底中
底邊o個D會用舊勁D架!

回leungleung
mah 係 電流量/小時 ma係電流量 h係小時
1800mah = 1.8 Ah(1000ma=1A) 姐係一個小時要用哂舊電,電流量係 1.8A
25c係輸出比,1.8Ah x 25c =45
姐係持續輸出係 45A

M100彈弓 + 馬老二700摩打 ,用電量係14-15A左右
買電時用mah數 x c數,就知舊電合唔合用la
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

回101653

1600mah 12c
合AK用

回覆 #97 101653 的帖子

未有廠出
但我用隻大陸麼打,比GP M120快
用M100彈弓都只係16-17A
舊電1.6A x 12c = 19.2A
夠用囉

引用:
原帖由 101653 於 22-2-2008 21:16 發表

但係我個波箱既做法同你個快頻post的做法接近..
都係systema藍摩配150%
跟你一樣都去2格齒

只怕....唔夠用^^
systema藍摩行成30A架..................
咁冇法囉

58 1234
發新話題