發新話題

個project leader真係不可多得

個project leader真係不可多得

從來未見過有同輩可以咁目中無人

事緣某日我地project要整poster,設計一堆野 (起碼2星期前知)
過左成個星期之後佢先話搵"專家"T君整
果時我即刻諗嘅就係 : T君!?佢中四份ART炒到個MISS都叫我幫手勸佢DROP, 咁都叫專家?
我即場提出反對(呢時諗緊由M君做), 佢當冇到, 繼續去PRESENT份乜都冇做過嘅PROJECT
=======================時間過得好快==================================
31/7 果日PROJECT HOLDERS聚埋做野,成日個LEADER就同另一個MEMBER嘈PRE唔PRESENT一個開關制
係, 冇錯, 個LEADER竟然話要用EXPERIMENT黎PRESENT一個開關制
個MEMBER梗係嘈佢話唔好PRESENT啦, 又唔係我地PROJECT重點
到左1點半,走啦
我見個LEADER響門口停低左我就問咩事
LEADER:"我等緊T君有D野同佢傾"
呢時我已經心知不秒
因為今日就要交哂所有DESIGN

到左10點...
M君就黎MSN我話個乜乜PROJECT好多野做
呢時發生咩事我都估到七八成
LEADER搵T君, T君再搵M君做DESIGN,仲要佢10個鍾內設計以下物件
引用:
1.poster2張 (要真人腳真人鞋真蝙蝠etc....by T君)
2.易拉架
3.宣傳單張
4.電話繩
5.匙扣
6.膠帶
7.環保袋
8.紙扇
9.file
結果出黎咩質素用膝頭諗都知
連M君一成功力都冇發揮到出黎
仲要比T君加嘅限制綁鬼住哂

果晚我問番LEADER我反對T君時佢仲要搵T君
佢D回應真係精警到爆
"你講得太過份"
"係咪要咁多要求"
"講到你,咁你有冇問下幫到咩手"
"唔係我搵T君,e+都未有野交"
"我唔知你講過,你唔識remind我?只係講就expect人聽晒你所有野?"
"你講左野我聽唔到係咪叫講左?"
嘩佢有冇當過我係MEMBER黎?
鬧完佢仲當我講笑玩野

1/8 我今日生日呀LEADER, 點解你可以放一個"唔想去"嘅MEMBER而要我晨早流流搭成個鍾車去聽TALK呀?
3次TALK你凈係出現過1次咋,當我打雜咁要我3次去哂,成組4個人得我一個比你咁駛法囉, 有個MEMBER甚至一次TALK都冇去過!
我為乜要放棄我個生日蛋糕去聽一個你同我都知我可以唔去嘅TALK? 係咪當我茄哩啡二打六呀?
自己做乜都拖泥帶水仲話"對得住自己良心"

點解要比佢做LEADER呢........
跟大佬有時都好緊要

師兄冷靜D先
想問你一樣野?你話(呢時諗緊由M君做)你有無表達到先 如果有的話
我會打爆個leader 你無料做乜Q leader
算吧la 因為世界上太多使人唔使本的人渣
做好自已的本份就得la 最多咪當份project 自已做晒lor

引用:
原帖由 ea4101 於 1-8-2009 12:21 發表
師兄冷靜D先
想問你一樣野?你話(呢時諗緊由M君做)你有無表達到先 如果有的話
我會打爆個leader 你無料做乜Q leader
算吧la 因為世界上太多使人唔使本的人渣
做好自已的本份就得la 最多咪當份pr ...

因為個leader唔識m君, 講左佢都唔知係邊個
但點解佢無視我嘅反對

有時我就好怕呢D團隊野…
尤其係比呢D不知所謂既人做左leader既時候
自己一個做出黎隨時仲快過同好過一堆人做既野
點解呢個leader又會咁信T君?
呢樣我真係唔明,係佢有問題定佢唔在乎自己既分數?

回覆 4# 的帖子

但係平心而論師兄我想問你的art 如何?因為睇來,如果個leader 比你做的話都係會比M君
不過由Leader 的角度可能 可能會話你的art 唔得我覺得T君好D嗎?
但是你如果叫M君拍心口做的話就唔會比10 min 佢起碼都2-3日la 我相信

引用:
原帖由 ea4101 於 1-8-2009 12:51 發表
但係平心而論師兄我想問你的art 如何?因為睇來,如果個leader 比你做的話都係會比M君
不過由Leader 的角度可能 可能會話你的art 唔得我覺得T君好D嗎?
但是你如果叫M君拍心口做的話就唔會比10 min 佢起碼都 ...
如果叫我畫野我起碼有信心比t君好...dd
問題係佢比我跟的話雖然我都係比m君
但我唔會比得10個鍾佢,亦唔會開一堆條件,更唔會"一聽到搞唔切就縐哂眉"囉 (from m君)

1.poster2張 (要真人腳真人鞋真蝙蝠etc....by T君)
2.易拉架
3.宣傳單張
4.電話繩
5.匙扣
6.膠帶
7.環保袋
8.紙扇
9.file

淨係E兩樣都有排玩
Good luck
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 zeta 於 1-8-2009 12:59 發表

如果叫我畫野我起碼有信心比t君好...dd
問題係佢比我跟的話雖然我都係比m君
但我唔會比得10個鍾佢,亦唔會開一堆條件,更唔會"一聽到搞唔切就縐哂眉"囉 (from m君)
我完全明白嫁師兄因為我3年前中三做project 就有相似的經歷
頂佢之前唔做  跟住叫我3日內死出來  結果散組自已再做過一份
ps:其實如果叫我做art 野我會死 因為我art極差結果都會比人或者拍人心口叫幫手

師兄其實你份project 幾時要交如果唔急的話不如試下同M君講下其實唔使咁多條件同有更多時間
如果急的話可以試下將m君的野改良會唔會好D

你又唔駛咁勞氣既

有d 人天生唔適合做leader , 但又好鍾意疙個死人頭出黎

起佢角度佢真係認為自己對得住良心 , 只係佢條底線比一般人低d 姐

引用:
原帖由 ea4101 於 1-8-2009 13:54 發表
師兄其實你份project 幾時要交如果唔急的話不如試下同M君講下其實唔使咁多條件同有更多時間
如果急的話可以試下將m君的野改良會唔會好D
冇啦!
要交啦

發新話題