發新話題

[認真] 交朋友的障礙

引用:
原帖由 阿芝 於 10-8-2009 01:04 發表
有好多時..就人夾人既....
呢個圈既人唔夾 就由得佢喇..
嘗試去搵另一個圈
總會有人懂得欣賞你
100% 讚同

唔岩玩夾硬黎盞冇癮

朋友多與少 , 同你主唔主動有莫大關係

就好似我咁 , 同同事出去玩 , 來來去去都係同一班人

但同夜校同學出去玩 , 自然會friend 搭 friend 識到新朋友

個朋友圈子咪大 D 囉

引用:
原帖由 Boniface 於 10-8-2009 00:42 發表
舊時就係成日太認真,對好多野都好執著,變左朋友難同你相處
有時講下笑,吹下水,耐唔耐先講下d正經野,大家關系都會好d
甘睇黎,我就系差呢d野..

最重要既系,我接觸屋企以外既人太少

引用:
原帖由 Anonymous 於 10-8-2009 09:50 發表

甘睇黎,我就系差呢d野..

最重要既系,我接觸屋企以外既人太少
咁你快d出去搵下朋友玩下啦~~
溝通都係一門學問黎ga~

引用:
原帖由 阿芝 於 10-8-2009 01:04 發表
有好多時..就人夾人既....
呢個圈既人唔夾 就由得佢喇..
嘗試去搵另一個圈
總會有人懂得欣賞你
加油阿!

下次cgf響吹水區攪飯局 記得報名一齊來喇!
系ive到 我個班 好多時都系小圈子 我就同另外兩個 fd一齊玩,
但系到左暑假,個個都好似 好多野做...想叫佢地出黎 溫書,畫野 佢地都冇心機黎...

樓主你不如去打下game
打打下你會識到好多志同道合o加朋友

回覆 50# 的帖子

呢個係我地生活令外一個圈子麻

引用:
原帖由 於 10-8-2009 02:04 發表

100% 讚同

唔岩玩夾硬黎盞冇癮

朋友多與少 , 同你主唔主動有莫大關係

就好似我咁 , 同同事出去玩 , 來來去去都係同一班人

但同夜校同學出去玩 , 自然會friend 搭 friend 識到新朋友

個朋友圈子咪 ...
的確會的...
我其中的朋友到是 war game friend 搭 friend識到的
除了 war game外還有很多的活動
或是樓主 主動點 去約朋友出黎講個天南地北 講東講西 咩到講下
有時仲可以主動約下活動攪下

送上 Good Day Good Lucky

多謝各位的意見..

我會努力的

引用:
原帖由 TOM仔 於 10-8-2009 12:05 發表
樓主你不如去打下game
打打下你會識到好多志同道合o加朋友
小弟先先都有係咁諗
所以報過下出面啲團

可惜...

大過分都係30-40或以上
有啲係老粗添
只係識講粗口,食煙, 講淫野,飲酒....

我仲係學生哥一名
點同佢地做Fd呀?

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-8-2009 03:16 PM 發表

小弟先先都有係咁諗
所以報過下出面啲團

可惜...

有啲係老粗添

我仲係學生哥一名
點同佢地做Fd呀?
學生哥又冇話唔可以講粗口,食煙, 講淫野,飲酒o既
同佢地玩都冇咩問題~

引用:
原帖由 24632198 於 11-8-2009 15:48 發表

學生哥又冇話唔可以講粗口,食煙, 講淫野,飲酒o既
同佢地玩都冇咩問題~
師兄平時都係咁?

我反而想反問
道不同不相為謀,咁識黎做咩?
Liberté     Égalité     Fraternité

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-8-2009 15:16 發表

小弟先先都有係咁諗
所以報過下出面啲團

可惜...

有啲係老粗添

我仲係學生哥一名
點同佢地做Fd呀?
30-40或以上大過你o加 C兄先最好同佢做Fd.
人地大把人生經驗,看盡人生百態.你會係佢到學到好多野o加
人地講粗口,食煙, 講淫野,飲酒<------(人地分享個人經驗)
你遲d都會有老婆會XXo加 la,學多d o米重好
電視都有話 [ 活到老學到老 ]
反而d細過你o加先最好小心,人地心智又未成熟.............
佢地成日做賣d kai 野
(以上只是個人意見,不滿意者匆插 )

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-8-2009 15:16 發表

小弟先先都有係咁諗
所以報過下出面啲團

可惜...

有啲係老粗添

我仲係學生哥一名
點同佢地做Fd呀?
或者試下玩多D唔同野囉,學生哥最好,玩好多野都有學生價平好多,咁就乜人都識下囉

發新話題