發新話題

英軍傘兵軍備一問

請問有無現役 Para Smock o既相??

引用:
原帖由 Parachuter 於 8-4-2007 23:26 發表
請問有無現役 Para Smock o既相??
理論上98年開始mod已經停止向各生產廠購入and停產para smock....依家睇果d相睇到果d都係軍部係98年前購入d貨尾,至於原因好似話para係現今戰場上已經好少需要用跳傘投入戰區,windproof smock同95 smock(依家應該係用s2000果件smock)已經滿足到現今戰場需要(包括傘降),所以唔需要為para再裝備專門smock.....

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 8-4-2007 23:56 發表

理論上98年開始mod已經停止向各生產廠購入and停產para smock....依家睇果d相睇到果d都係軍部係98年前購入d貨尾,至於原因好似話para係現今戰場上已經好少需要用跳傘投入戰區,windproof smock同95 smock(依家 ...
家下似乎想簡簡簡化....唔知sniper smock停左未呢...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 8-4-2007 23:56 發表

理論上98年開始mod已經停止向各生產廠購入and停產para smock....依家睇果d相睇到果d都係軍部係98年前購入d貨尾,至於原因好似話para係現今戰場上已經好少需要用跳傘投入戰區,windproof smock同95 smock(依家 ...
會唔會而家收定過多幾年又變珍品!?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-4-2007 00:30 發表

會唔會而家收定過多幾年又變珍品!?
你覺得58 webbing係唔係珍品

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 9-4-2007 00:34 發表

你覺得58 webbing係唔係珍品
但para smock唔係全軍都派嘛...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

傘盔難搵呀~

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 8-4-2007 18:53 發表
傘盔難搵呀~
唔難, ebay大把, 你肯比貴就得

難搵係d連ebay都冇既, 例如FPGRM個盔
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

最近我就搵緊一把岩用既劍
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 9-4-2007 05:02 發表

請問電子海灣做緊咩價?
FPGRM個盔點樣架?

皇家空軍

引用:
原帖由 MF 於 9-4-2007 05:02 發表

呢個就....
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 Royal_9413 於 8-4-2007 22:14 發表

請問電子海灣做緊咩價?
FPGRM個盔點樣架?
請用google, 唔好咁老馮啦

你都玩左英軍咁耐, 有時唔係下下都要問人

para盔....GBP100-120一個啦

引用:
原帖由 14692 於 8-4-2007 22:56 發表

呢個就....
就快有15個流入市面架啦, 果15個比伊朗capture左既RM/RN都係用佢, 又唔見伊朗有還比英國

引用:
原帖由 MF 於 9-4-2007 10:04 發表

就快有15個流入市面�
原來....咁流出市面都得!?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-4-2007 03:07 發表

原來....咁流出市面都得!?
我估架咱.....得閒上伊朗ebay (你搵到伊朗ebay先算啦), 睇下囉

發新話題