62 12345
發新話題

[認真] 學生哥玩槍是否好不該?

學生哥玩槍是否好不該?

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-8-2009 13:38 發表
從小五開始接觸呢樣野,到e+已經三年lu

因為我既興趣比較多,所以除左槍之外都鍾意好多其他野,我又唔係有好多錢,所以買野錢都係自己每個月兩三百慢慢儲返黎

玩槍要搞到咁我覺得已經唔係興趣,變左一種額外既負擔( ...
我雖然好鐘意槍,但我又唔係大個,要買槍真係要儲錢儲得好辛苦....槍呢D野,貴精不貴多...買3,4枝已經好滿足

引用:
原帖由 gc200exe 於 14-8-2009 13:42 發表

我雖然好鐘意槍,但我又唔係大個,要買槍真係要儲錢儲得好辛苦....槍呢D野,貴精不貴多...買3,4枝已經好滿足
我得2,3枝...
M1Grand 我想要
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

最不該應該係你的想法

我唔明白有幾不該

不該得過家長俾零用錢 , d 衰仔拎去 take 野 ?

咁講法個個都不該......
有D買晒零食
有D買晒玩具
有D買晒點數......

量力以為

人~係需要有目標既, <無目標既人, 同條咸魚有乜分別呢?>

既然覺得興趣 係玩槍, 咪繼續向目標進發囉,
至於 金錢方便, 咪再慢慢儲囉, 多錢有貴玩法, 少錢有平玩法, 無所謂既。
當有一日, 儲夠錢既時候, 買到自己第一支槍, 個感覺 祗有自己先知...... (可能有啲 ching, 買新槍 已經買到無晒感覺...... )
你就會 知有幾開心架喇!  

最後, 無論係 "大人 定 細路", 玩槍 至緊要有 自制能力,
控制吓 >唔好亂咁買 , 否則好大鑊.
      >唔好 周圍玩, 嚇親其他人, 攪寸 守法ching 既 wargame 空間.  

enjoy your wargame la.
引用:
原帖由 Anonymous 於 14-8-2009 13:38 發表
從小五開始接觸呢樣野,到e+已經三年lu
因為我既興趣比較多,所以除左槍之外都鍾意好多其他野,我又唔係有好多錢,所以買野錢都係自己每個月兩三百慢慢儲返黎
玩槍要搞到咁我覺得已經唔係興趣,變左一種額外既負擔( ...

唉...仲有兩枝槍未砌好,又要錢 ................

任何興趣都要付出,只係多與少,同埋平有平玩

打機興趣都要幾千銀買部機,pc仲要keep住update部機
單車興趣一架普通crosscountry唔改都要幾千,靚既rb,dh幾廿萬
打波興趣一對靚鞋都過千,仲有d要拍呀棍呀唔知幾錢
影相興趣一部入門dslr就好幾千,d鏡幾千到幾廿萬都有
聽歌興趣果d平既幾千headset,貴既唔知幾多萬既hifi

有時諗諗下呢個世界都幾痴線...

我仲有個興趣係訓覺,負擔係個個月既既租金同冷氣費,未計買床呀被呀果d

引用:
原帖由 ZaMaR 於 14-8-2009 14:20 發表
任何興趣都要付出,只係多與少,同埋平有平玩

打機興趣都要幾千銀買部機,pc仲要keep住update部機
單車興趣一架普通crosscountry唔改都要幾千,靚既rb,dh幾廿萬
打波興趣一對靚鞋都過千,仲有d要拍呀棍呀唔知幾錢
影 ...
錢唔係萬能......................但冇錢萬萬不能

好唔環保

引用:
原帖由 tinchauy 於 14-8-2009 13:55 發表
最不該應該係你的想法
我都同意! 其實佢真是應該放棄!
作為學生最應該就是學習射擊!
因為從少就學習做人要有目標, 為求逹標, 就要努力不懈地苦練.
而且射擊是非常昂貴的活動, 香港想玩真槍, 就等於燒銀紙!  
你必需從少就努力讀書, 否則想玩槍就要學歡哥咁囉!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

鍾意咪得囉.....無話不唔不該嫁喎
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

62 12345
發新話題