發新話題

有冇搞錯...

有錢收無啦啦又無梗三分二真係好難受既...

但不過其實如果個reason係真既話......我個人睇法我會接受既

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 17-8-2009 15:04 發表
等我交帶下D資料
我+細佬+父母→中產
爺爺比較慳, 平時唔多買野
我阿媽平時都會喺我到抽下水
e.g. 08奥運, 中銀紀念鈔, 我賺左10000, 請大家食飯,用左3000幾, 都算(果時同朋友去泰國, 忍下)
今次真 ...
可能大家價值觀唔同,我同家人無計咁多,尢其講到錢

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 17-8-2009 15:34 發表
我唔係話貪果2000蚊
但係爺爺平時慳飲慳食
先得到嘅3000蚊
一下子俾人搶左66%...
唉...
用"搶"黎形容咁嚴重?

當年我再讀書前既人工得幾千蚊,我一千比我爸,一千比我媽都無左一半咁咪叫打劫

再講,錢都係用你度姐?

引用:
原帖由 gtoray 於 17-8-2009 16:23 發表

佢攞錢都算 ?!
你唔計下你出世到依家攞左佢幾多錢?
democratic family ?
你都夠同膽wor...要呀媽就你地上偏廳睇?
依家你地兩個迫埋一間房, 遲d會唔會唔夠地方訓要佢訓騎樓?
democratic呢個字累死人...............

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2009 03:05 發表

不過我ar媽要同我計呢 ..
佢同我講如果大個果時發達要比番五百萬比wo...(我d廿既人點會達ar?!)
有時候口講既野唔好咁認真真計較

咁如果第日你養你父母既錢夾埋多過五百萬你係咪多一蚊都唔比?

再講,我自己價值觀係義老豆老母係天經地義

同埋我父母絕對值得我養佢地過世!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-8-2009 03:25 發表
最初睇樓主個post 都以為你阿媽好專制好野蠻...點知睇睇下,真係啤一聲wor!
你唔like阿媽,因為佢要睇泡菜劇阻住你同你細佬睇電視.... 咁都係理由!?
嘩你阿媽得閒坐低同你兩隻野睇電視係佢陪你地ja! 你估佢 ...
再講又唔係2000蚊去打牌,係用返落機票度喎

引用:
原帖由 ea4101 於 20-8-2009 19:18 發表

其實我覺得樓主唔like 的係洗橫手
其實如果有個好的理由的話應該會好D
其實用返係自己身上呢個原因都無咩唔妥......

不過唔係用係樓主想要既野度

發新話題